Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

5 megtörtént eset, melyekben segített az elektromos kutyanyakörv

Amennyiben szeretné a kutyát, például az erdőben sétáltatni vagy a séta közben szabadon engedni, biztosnak kell lennie abban, hogy nem fog elrohanni vadállat vagy más állat után. Szintén fontos és pszichikai nyugalmát is biztosítja, ha házi kedvence nem fogja kóstolgatni séta közben az állatürüléket. Meglehet, hogy Ön már kifogyott az ötletekből, ami a kutya kiképzését és betanítását illeti. Nem kell aggódnia, még semmi sincs vesztve. Az alábbi cikkben olyan inspiráló történetekről olvashat, melyekben a legfőbb szerepet az elektromos kutyanyakörv játszotta.

Az elektromos kutyanyakörv kiképző segédeszköz. A nyakörv felhelyezése előtt ismerkedjen meg a készülékkel, tanulmányozza át a készülék működését és ami a legfontosabb mutassa meg négylábú kedvencének is. Használat közben mindig magyarázza el neki, hogy pontosan mit is szeretne és mit vár el tőle. A legtöbb félreértés ugyanis a helytelen kommunikációból ered, a kutya és gazdája között.

Hogy milyen konkrét esetekben volt hasznos és segített az elektromos kutyakiképző nyakörv? Maga a gyakorlat pótolhatatlan, ezért megosztunk Önnel néhány inspiráló történetet.

Andrej: Labrador, aki vadállat után rohangált 

A legtöbb kutyagazdi rémálma, ha négylábú kedvence vadállat után szalad. A legtöbb esetben nem hallgatnak a parancsszóra és eszeveszetten szaladnak a vad után. A gazdi szinte tehetetlen. Hasonló kritikus helyzetekben, pótolhatatlan segítséget nyújt a kiképzőnyakörv. Andrej egy gyönyörű Labrador kutya, aki sétáltatás közben gyakran, eszét vesztve szaladt vadállat után. Megállíthatatlan volt és a visszahívásra egyáltalán nem reagált. Gazdája elektromos kiképző nyakörvet szerzett be Andrejnek, mely hasonló helyzetekben felbecsülhetetlen segítség volt. Amennyiben a kutya nem hallgatott az utasításokra, a távvezérlő segítségével jeleket küldött a nyakörv vevőkészülékének. A vevőkészülék rezgés, hangjelzés vagy elektrosztatikus impulzus korrekció segítségével megállította a kutyát. Hasonló helyzetekben nagyon fontos a gyors reakció és például impulzus használata, parancsszóval kísérve: "állj", "lábhoz", stb.

  • Tipp: Hasonló helyzetekben remek választás lehet elektromos nyakörv és elektromos láthatatlan kerítés kombinációja: Reedog FX-500 2in1 kutyakerítés és kiképző nyakörv. A megújult modell kiképző nyakörv és láthatatlan kerítés egyben. A készülék használatával képezheti a kutyát séta közben és megakadályozhatja a kutya megszökését pl. a kertből vagy telekről. A készülék vízálló és a nyakörv hatótávolsága 1 km. Ennek köszönhetően ideális erdei kutyaképzéshez.

Max: Boxer, aki folyamatosan ugrált a látogatókra

Leszoktatni a kutyát az ugrálásról nem egy könnyű feladat. Max egy Boxer kutya, aki ugrált minden látogatóra és a járókelőkre az utcán. Számtalanszor hozta kellemetlen helyzetbe gazdáját. Max gazdája már nem talált egyéb megoldást, ezért úgy döntött, hogy kipróbálja a kiképző nyakörvet. Az egyes korrekciókat (hangjelzés, rezgés, elektrosztatikus impulzus) mindig a megfelelő utasítással egészítette ki, mint pl. "nem szabad", "maradj", stb. A nyakörv rendeletszerű használatának köszönhetően, Max hamar megtanulta és összefüggésbe hozta az egyes korrekciókat az ugrálással és gazdája utasításaival. Megértette, hogy a látogatókra és járókelőkre való ugrálás nem kívánt tevékenység. A nyakörvnek köszönhetően, ma már teljesíti gazdája utasításait. 

  • Tipp: Hasonló esetekben kiváló választás a Petrainer PET998DR kiképző nyakörv. Ez egy alap kutyakiképző nyakörv, melynek kiváló az ár/teljesítmény aránya. Hatótávolsága 300 méter. Legfőbb előnye a kisméretű és ergonomikusan kialakított adókészülék. Háromféle korrekció lehetőségét kínálja: hangjelzés, rezgés és elektrosztatikus impulzus, mely 99 szinten állítható.

Denis: Keresztezett kutya - rángatta, húzta a pórázt

Denis imádja a szabadban töltött pillanatokat, a hosszú sétákat. Folyamatosan rángatta és húzta a pórázt sétáltatás közben. Egyszerűen nem hallgatott a parancsokra. Gazdája húzás és rágatás elleni nyakörv segítségével próbálta leszoktatni kedvencét a nem kívánt viselkedéséről. A későbbiekben kiderült, hogy sikerrel járt. Megtanulta, hogy sétáltatás közben haladjon gazdája mellett és ne húzza a pórázt. Mindezt azonban rendszeres edzés és a gazdi következetessége előzte meg. Amint a húzás és rángatás ereje átlépi a megengedett határt, a nyakörv rezgéssel vagy impulzussal figyelmezteti a kutyát. Kiképző nyakörv használata nélkül sokkal időigényesebb és nehezebb lenne a képzés.

  • Tipp: Elektromos nyakörv használatával sokkal könnyebb és egyszerűbb leszoktatni a kutyát a póráz rángatásáról és húzásáról. Erre a célra lett kifejlesztve a Petrainer PET899 kiképző nyakörv. Magát a készüléket a nyakörv és a póráz közé kell csatolni. Amint a húzás és rángatás ereje átlépi a megengedett határt, a nyakörv rezgéssel vagy impulzussal figyelmezteti a kutyát - a beállításoknak megfelelően. A nyakörv 2 erősségű üzemmóddal rendelkezik.

Hans: Tacskó, aki folyamatosan ugatott a lakásban

Amint a gazdi bezárta maga után az ajtót, Hans folyamatos, hangos és zavaró ugatásba kezdett. Néha csak pár percig tartott, azonban gyakran órákon keresztül is kitartott. A szomszédok mindezt nem hagyták szó nélkül és rendszeresen figyelmeztették a kutyagazdit, kedvence zavaró ugatására a távollétében. Kétségbeesetten próbálkozott számos módszerrel, hogyan tudná lefoglalni a kutyát, de sajnos nem járt sikerrel. Tett egy próbát és beszerzett ugatásgátló nyakörvet. Az ugatásgátló nyakörv az ugatás pillanatában aktiválódott. Először hangjelzéssel, majd, amennyiben tovább ugatott, gyenge impulzus korrekcióval figyelmeztette a kutyát. Abban, hogy a kutya ne érezze magát magányosnak, a smart kamera is sokat segített. Az eredmény rendkívül meggyőző volt, mivel ma már nyakörv használata nélkül sem ugat.

  • Tipp: Erre a célra kiválóan alkalmas a Petrainer PET852 ugatásgátló nyakörv. Könnyű és hatékony készülék mely 5 kg feletti kutyák számára ajánlott. A nyakörv tápegységének élettartama hosszú és az ugatás érzékenysége 5 szinten állítható.

Dusty: Német juhászkutya - tökéletesíti az utasítások teljesítését és agilitást tanul.

Az elektromos nyakörvek nem csupán a kutya helytelen viselkedésének leszoktatásában segít. Fontos segédeszköz a kutya képzéséhez, az egyes parancsok végrehajtásának tökéletesítéséhez és professzionális kutyaképzéshez. Dusty egy Német juhászkutya, akinek nem okoz gondot az egyes alap parancsok teljesítése, azonban időnként elutasította az alapvető engedelmességet. Gazdája, aki tapasztalt kutyatenyésztő, a kiképző nyakörvnek köszönhetően tökéletesítette Dusty kiképzését és ma már közösen küzdik le az egyes akadályokat, mint például az alagút vagy létra.

  • Tipp: Professzionális kutyaképzéshez remek választás az Aetertek AT-919C elektromos nyakörv, melynek hatótávolsága akár 1000 méter. A vevőkészülék 1 méteres vízmélységig meríthető. Az ergonomikusan kialakított adókészülék megvilágított kijelzővel lett ellátva. A vevő- és adókészülék újratölthető és egyszerre akár 2 kutya is vezérelhető.


Kapcsolódó termékek

Aetertek AT-918 C
Változatok (2)
1 kutyának 2 kutyának

Aetertek AT-918C elektromos kiképző nyakörv

Elektrický obojek Petrainer PET998DR
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DR elektromos kiképző nyakörv

Elektrický obojek Petrainer PET998DB
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DB elektromos kiképző nyakörv

Sprejový obojek proti štěkání Canicalm Spray
Változatok (6)
fehér - szagtalan fehér - citrom fehér - levandula fekete - szagtalan fekete - citrom fekete - levandula

Canicalm Spray ugatásgátló nyakörv