Kiképző nyakörv: A megfelelő elektromos nyakörv kiválasztása a kutyának

A boltokban és webüzletekben kapható elektromos nyakörveket széleskörű speciális funkciók, tulajdonságok és eltérő árak jellemzik. Mit jelent mindez és hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb terméket?

Összpontosítson a kitűzött célra és vegye figyelembe az elérhető feltételeket (beltéri képzés, szabadtéri képzés, kiképzőtéren való képzés...), valamint a képzési módot (amatőr vagy professzionális).

Alap kritériumok alapján kiválaszthatja a megfelelő elektromos nyakörvet:

 

  • A képzés jellege - milyen funkciókat használ az elektromos nyakörveknél? Más tulajdonságok érdeklik a kutyatulajdonosokat, akik néhány utasítás betanítását gyakorolják és más tulajdonságok elégítik ki a speciális kutyakiképzőket. Aktív kutyaképzéshez vagy vadászkutya képzéséhez keresi a megfelelő nyakörvet? Vadászatra tanítja a kutyát vagy csupán helytelen viselkedéséről szeretné leszoktatni?

 

  • Környezet - milyen körülmények között fogja képezni házi kedvencét? Beltéri vagy szabadtéri képzés? Esőben és hidegben vagy forróságban? Amennyiben a kutya szereti a vizes terepet, használjon vízálló nyakörvet, mely ideális úszáshoz is. Otthoni használatra elegendő az olcsóbb változat is, mely nem rendelkezik víz elleni védelemmel.

 

  • Hatótávolság - mekkora hatótávolságot képzel el a kiképzéshez? Számolnia kell azzal is, hogy egyenletlen (erdős dombos) terepen csökkenhet a hatótávolság és a jel. A nyakörvek hatótávolsága választható 200 m és 16 km között.

 

  • Kutyafajta - az egyes funkciók alapján a készülékek megfelelnek kis-, közepes- és nagytestű kutyafajtáknak. Fontos figyelembe venni a készülék méreteit, a korrekciók típusát és a reguláció módját. Némely készülékek esetében a korrekciók intenzitása 0-100- as skálán, folyamatosan szabályozható, azonban egyes készülékek esetében csak alapskála áll a rendelkezésre. Figyelembe kell venni a kutya egészségi állapotát is (szívbetegség, epilepszia).

 

  • A kutya temperamentuma - a kutya jellege és temperamentuma is eldönti, hogy milyen típusú nyakörv lesz a leghatékonyabb. A nagyon élénk természetű és temperamentumos kutyák figyelmen kívül hagyhatják az alacsonyabb szintű korrekciókat, ellenben az érzékenyebb már a leggyengébb impulzusra is reagálhatnak. Hogyan reagál házi kedvence a fenyítésre? Behúzza fülét, farkát vagy egyáltalán nem érzi magát bűnösnek? Soha ne használja az elektromos nyakörvet nagyon agresszív vagy neurotikus kutyák oktatására!

 

 

  • Fontos szerepet játszik a kényelem is a képzés során - mennyire kényelmes a távvezérlő fogása, ergonomikusan lett e kialakítva, nagyméretű e vagy elfér e a zsebben. A nyakörv vevőkészüléke nem túl nagy a kutyusnak? További fontos tényezők az adókészülék gombjainak elhelyezése, az egyes adatok olvashatósága a kijelzőn és az egyszerű kezelhetőség (áttekinthetőség, külön gombok az egyes funkciókhoz, a kijelző mérete).

 

  • Újratölthető vagy elemre működő készülékek - vegye fontolóra azt a tényt is, hogy újratölthető tápegységgel ellátott készüléket szeretne vagy inkább a hagyományos elemekre működő eszközöket helyezi előtérbe. Amennyiben hosszútávon, rendszeresen használja a nyakörvet, ideális az újratölthető tápegységgel ellátott készülék.

 

Rövid áttekintés a márkákról:

A Dogtra, SportDog, D.T. System és Garmin márkákat a speciális kutyaképzés, igényes - nehéz terep, valamint a z egyes funkciók megbízhatósága jellemzi. Az egyes készülékek rendkívül ellenállóak és tartósak extrém körülmények között is. További jellemzőjük a vízállóság, kiváló hatótávolság és lehetőség nyílik egyszerre több kutya képzésére is.

Magas minősége kínál a cseh Reedog márka, mely ideális professzionális és kevésbé igényes kutyaképzésre is. Főbb jellemzői az ellenállóság és vízálló tulajdonság.

Amennyiben azonban az arany középutat szeretné, válasszon a Petrainer, Aetertek vagy Canicom márkák közül. A készülékek leggyakrabban rezgés és impulzus korrekciókkal figyelmeztetik a kutyát. Közepes hatótávolsággal bírnak és általában akár 3 kutya képzésére is bővíthetők. Kapcsolódó termékek

Petrainer PET998D elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

16 160 Ft

Petrainer PET619 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

30 995 Ft

Aetertek AT-918C elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

61 860 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control 600   Raktáron

71 655 Ft

Petrainer PET998DR elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

22 690 Ft

Petrainer PET998DB elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

29 215 Ft

Petrainer PET998DR Deluxe elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

29 365 Ft

Petrainer PET998DB Deluxe elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

32 630 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control easy small   Raktáron

42 275 Ft

Canicom 200 First elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

47 170 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control easy mini   Raktáron

48 805 Ft

Pet at School Pulse elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

48 805 Ft

Canicom 200 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

48 805 Ft

Patpet P-Collar 320 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

50 435 Ft

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

50 435 Ft

| 1  2  3  4  5  6  7 |