Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Kiképző nyakörv: A megfelelő elektromos nyakörv kiválasztása a kutyának

A boltokban és webüzletekben kapható elektromos nyakörveket széleskörű speciális funkciók, tulajdonságok és eltérő árak jellemzik. Mit jelent mindez és hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb terméket?

Összpontosítson a kitűzött célra és vegye figyelembe az elérhető feltételeket (beltéri képzés, szabadtéri képzés, kiképzőtéren való képzés...), valamint a képzési módot (amatőr vagy professzionális).

Alap kritériumok alapján kiválaszthatja a megfelelő elektromos nyakörvet:

 

  • A képzés jellege - milyen funkciókat használ az elektromos nyakörveknél? Más tulajdonságok érdeklik a kutyatulajdonosokat, akik néhány utasítás betanítását gyakorolják és más tulajdonságok elégítik ki a speciális kutyakiképzőket. Aktív kutyaképzéshez vagy vadászkutya képzéséhez keresi a megfelelő nyakörvet? Vadászatra tanítja a kutyát vagy csupán helytelen viselkedéséről szeretné leszoktatni?

 

  • Környezet - milyen körülmények között fogja képezni házi kedvencét? Beltéri vagy szabadtéri képzés? Esőben és hidegben vagy forróságban? Amennyiben a kutya szereti a vizes terepet, használjon vízálló nyakörvet, mely ideális úszáshoz is. Otthoni használatra elegendő az olcsóbb változat is, mely nem rendelkezik víz elleni védelemmel.

 

  • Hatótávolság - mekkora hatótávolságot képzel el a kiképzéshez? Számolnia kell azzal is, hogy egyenletlen (erdős dombos) terepen csökkenhet a hatótávolság és a jel. A nyakörvek hatótávolsága választható 200 m és 16 km között.

 

  • Kutyafajta - az egyes funkciók alapján a készülékek megfelelnek kis-, közepes- és nagytestű kutyafajtáknak. Fontos figyelembe venni a készülék méreteit, a korrekciók típusát és a reguláció módját. Némely készülékek esetében a korrekciók intenzitása 0-100- as skálán, folyamatosan szabályozható, azonban egyes készülékek esetében csak alapskála áll a rendelkezésre. Figyelembe kell venni a kutya egészségi állapotát is (szívbetegség, epilepszia).

 

  • A kutya temperamentuma - a kutya jellege és temperamentuma is eldönti, hogy milyen típusú nyakörv lesz a leghatékonyabb. A nagyon élénk természetű és temperamentumos kutyák figyelmen kívül hagyhatják az alacsonyabb szintű korrekciókat, ellenben az érzékenyebb már a leggyengébb impulzusra is reagálhatnak. Hogyan reagál házi kedvence a fenyítésre? Behúzza fülét, farkát vagy egyáltalán nem érzi magát bűnösnek? Soha ne használja az elektromos nyakörvet nagyon agresszív vagy neurotikus kutyák oktatására!

 

 

  • Fontos szerepet játszik a kényelem is a képzés során - mennyire kényelmes a távvezérlő fogása, ergonomikusan lett e kialakítva, nagyméretű e vagy elfér e a zsebben. A nyakörv vevőkészüléke nem túl nagy a kutyusnak? További fontos tényezők az adókészülék gombjainak elhelyezése, az egyes adatok olvashatósága a kijelzőn és az egyszerű kezelhetőség (áttekinthetőség, külön gombok az egyes funkciókhoz, a kijelző mérete).

 

  • Újratölthető vagy elemre működő készülékek - vegye fontolóra azt a tényt is, hogy újratölthető tápegységgel ellátott készüléket szeretne vagy inkább a hagyományos elemekre működő eszközöket helyezi előtérbe. Amennyiben hosszútávon, rendszeresen használja a nyakörvet, ideális az újratölthető tápegységgel ellátott készülék.

 

Rövid áttekintés a márkákról:

A Dogtra, SportDog, D.T. System és Garmin márkákat a speciális kutyaképzés, igényes - nehéz terep, valamint a z egyes funkciók megbízhatósága jellemzi. Az egyes készülékek rendkívül ellenállóak és tartósak extrém körülmények között is. További jellemzőjük a vízállóság, kiváló hatótávolság és lehetőség nyílik egyszerre több kutya képzésére is.

Magas minősége kínál a cseh Reedog márka, mely ideális professzionális és kevésbé igényes kutyaképzésre is. Főbb jellemzői az ellenállóság és vízálló tulajdonság.

Amennyiben azonban az arany középutat szeretné, válasszon a Petrainer, Aetertek vagy Canicom márkák közül. A készülékek leggyakrabban rezgés és impulzus korrekciókkal figyelmeztetik a kutyát. Közepes hatótávolsággal bírnak és általában akár 3 kutya képzésére is bővíthetők. 


Kapcsolódó termékek

Elektrický obojek Petrainer PET998DR
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DR elektromos kiképző nyakörv

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv
Változatok (3)
1 kutyának 2 kutyának 3 kutyának

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv

Elektrický obojek Petrainer PET998DB
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DB elektromos kiképző nyakörv