Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Parazitaellenes szerek az egész szezonra: állatgyógyászati ​​kozmetikumok, parazitaellenes pipetták és nyakörvek

Tudja, hogyan védheti hatékonyan kedvencét a parazitákkal szemben? A belső és külső paraziták nemcsak komolyan veszélyeztetik az állat egészségét, de sajnos az emberekre is átterjedhetnek. A tavasz beköszöntével a parazitaellenes szerek minden tenyésztő számára szükséges felszerelés. Az, hogy természetes vagy vegyi termékeket választ-e, függ a preferenciáktól és a környezettől, ahol él. Mindig időben használja a parazitaellenes szereket, mivel egyes típusoknak (nyakörveknek, pipettáknak) több időre van szükségük a hatékonyság kialakulásához.

A külső kártevők ellen küzdjen rendszeres higiéniával, repellens és parazitaellenes szerekkel...

Elegendő az erdőben vagy nagyobb fűben sétáltatni négylábú kedvencét és máris sok hívatlan vendéget hozhat haza. Az ektoparaziták kívülről támadják meg gazdájukat, rátapadnak a bőrre, a szőrzetre és szaporodnak.

A bolhák, kullancsok, tetvek ellen állatorvosi kozmetikumok vagy maguk a repellens szerek segítenek, amelyeket közvetlen a séta előtt használhat. Az egyik legkíméletesebb terméket a minőségi spanyol Menforsan márka állítja elő. A felhasznált alapanyag mindig természetes összetevőkön alapul.

 

Kullancsok és bolhák ellen hosszabb ideig tartó hatékonyságot érhet el parazitaellenes spray vagy egyre népszerűbb pipetták - cseppek használatával. Az is hatékony, ha időnként lefújja a kutyus fekhelyét vagy házát repellens szerrel, hogy megakadályozza a paraziták letelepedését és elszaporodását.

Belső paraziták ellen fő a megelőzés...

A belső paraziták, úgynevezett endoparaziták ellen szélesebb körű védelmet kell alkalmazni. A belső paraziták belülről támadják meg az állat szervezetét, az emésztőrendszert, a májat vagy az izmokat, köztük a szívet is. A galandférgeket és más belső parazitákat bolhák vagy más rovarok is továbbadhatnak kedvencének. Ellenkező esetben idegen állatok ürülékének vizsgálatával, szennyezett környezetben (például utcai konténerek, hulladék) vagy elhunyt egerektől és egyéb állatoktól kaphatják el a parazitákat. A belső paraziták elleni szükséges intézkedés tehát megelőzés mind a külső, mind a belső parazitákkal szemben.

Míg a külső paraziták elsősorban a különféle betegségek és a bőrfertőzés kialakulása miatt veszélyesek, a belső paraziták megfosztják az állatot minden szükséges tápanyagtól, baktériumokkal és méreganyagokkal árasztják el a testet és megakadályozzák a megfelelő anyagcsere-folyamatot a szervezetben. Amint kifejlődnek az állat testében, azonnal meg kell kezdeni a kezelést. A nem kezelt helyzet hallal is végződhet.

Parazitaellenes szerek a teljes szezonra

Az alapszintű védelem elérése érdekében használjon parazitaellenes nyakörvet vagy pipettát, mellyel hosszabb ideig biztosíthat védelmet kedvencének. A bunda folyamatos ellenőrzése azonban elkerülhetetlen és fontos. Még a parazitaellenes nyakörvek és pipetták sem garantálják a korlátlan 100% -os hatékonyságot, de használatukkal a különbség jelentős.

Rendszeresen adjon kedvencének parazitaellenes készítményt, főleg pipetta vagy tabletta formájában. Néhány parazitaellenes nyakörv hatékony az endoparaziták ellen is. A nyakörvek folyamatosan távolítják el a parazitákat - 1-6 hónap. Ugyancsak felügyelje kutyája kockázatos viselkedését (érintkezés ürülékkel és idegen állatokkal, szemétevés vagy tetemek szimatolása).

 

 

Pipetták az egyszerű alkalmazáshoz

Ami a parazitaellenes pipetták alkalmazását illeti, rendkívül népszerűek a tenyésztők körében. Az egyszerű használat, széles spektrumú hatókör és a megbízható hatékonyság jellemzi a készítményeket. A kutya bőrére kell csepegtetni (a lapockái közé), ahonnan nem tudja a kutya eltávolítani. A bőrön keresztül behatol a zsírrétegbe, ahol hatékonyan távolítja el és taszítja a külső parazitákat. Mivel felszívódik a bőrbe, az állat nem hordoz magán semmilyen vegyi anyagot, amely ártana más háziállatnak vagy gyermekeknek. A pipettákat ismételten kell alkalmazni, havonta, legfeljebb három havonta.

 

 

Parazitaellenes nyakörvek a teljes szezonra

Ha hosszú távú megoldást szeretne az egész szezonra, válassza a parazitaellenes nyakörvet. 6 - 7 hónapig védi a háziállatokat és körülbelül 1-2 hét elteltével válik hatékonnyá. Hátránya az említett vegyszerek jelenléte a nyakörvön, amelyeket az állat állandóan visel. Természetes anyagokat tartalmazó nyakörv használatával elkerülhető ez a probléma. Hatásuk teljesen ártalmatlan a környezetre, de a nyakörveket gyakrabban kell cserélni, mivel a parazitákra gyakorolt ​​hatásuk nem annyira erős. Parazitaellenes nyakörveknél ügyeljen arra is, hogy kutyák vagy macskák számára készültek e. A parazitaellenes kutya nyakörv ugyanis ártalmas a macskáknak!


Kapcsolódó termékek