Ugatás és üvöltés elleni nyakörvek - mi alapján válasszunk?

Zavarja a kutya folytonos ugatása és már a szomszédok is panaszkodnak? Keresi a legmegfelelőbb megoldást hasonló helyzetekben? Próbálja ki az ugatásgátló nyakörvet, mely az egyik leghatékonyabb kiképzőeszköz. Hogyan működnek az ugatásgátló nyakörvek? Nem okoz e fájdalmat a kutyának és mennyire hatékony a probléma elhárításában? Szívesen megválaszoljuk a kérdéseket és segítünk a megfelelő ugatásgátló nyakörv kiválasztásában.

Miért ugat a kutya és hogyan ismerjük fel a nem kívánt ugatást?

Minden kutya ösztönösen ugat és az ugatásnak köszönhetően kommunikál környezetével. Kétségtelen azonban, hogy a kutya ok nélküli ugatását vagy üvöltését, amennyiben zavaróan hat, szabályozni kell. Négylábú kedvencünket már kölyökkorától tanítanunk kell az egyes utasítások végrehajtására, mint pl. "ne ugass" vagy "csend". Azonban ha a kutya, például egyedüllétében vagy a figyelemfelkeltés érdekében zavaróan ugat, a leghatékonyabb megoldás ugatásgátló nyakörv használata lehet.

 

 

Ugatásgátló nyakörvek, készülékek a kertbe és kutyariasztók

Ugatásgátló nyakörvek, ugatásgátló egységek, üvöltés elleni nyakörvek vagy kutyariasztók - olyan készülékek, melyek segítenek a nyugalom fenntartásában otthonában, a kertben vagy környezetében. Tisztában kell lennünk azonban a fogalmakkal és a modern készülékek működésével.

 • Ugatásgátló nyakörvek – a legkiválóbb megoldás, ha házi kedvence, ugatásával zavarni fogja Önt vagy a szomszédot (pl. éjszaka). Alkalmas otthoni használatra vagy a kertbe. Kiváló minőségű és megbízható ugatásgátló nyakörvek, hiteles gyártóktól, melyek korrekciók használatával (rezgés, hangjelzés, elektrosztatikus impulzus, ultrahang vagy spray) gondoskodnak arról, hogy kutyája nem fog ugatni az Ön távollétében sem.
 • Ugatásgátló egységek – kifinomult megoldás, melynek használatával elkerülhető a kutya nem kívánt ugatása. Ugatásgátló egység használata különösen kertbe ajánlott, mely ultrahangos jelek elvén működik. Az ultrahangos jel kellemetlen a kutya számára és az emberi fül számára hallhatatlan.
 • Üvöltés elleni nyakörvek – amennyiben házi kedvence ugatás helyett inkább üvölt, szerezzen be a számára üvöltés elleni nyakörvet. Az ugatásgátló nyakörvekhez hasonlóan az üvöltés elleni nyakörvek is számos lehetőséget kínálnak - hangjelzés, rezgés, ultrahang korrekció, a gazdi hangjának rögzítése...
 • Kutyariasztók – megtörténhet, hogy a szomszéd kutya ugatása fogja zavarni, azonban Önnek nincs kutyája vagy egyszerűen fél a kutyáktól. Hasonló helyzetekben a legmegfelelőbb megoldás kutyariasztók használata. A kutyariasztó kézi készülék, mely ultrahangos hullámokat bocsát ki. Kellemetlenek a kutya számára, de nem veszélyesek.

 

 

Miben segítenek az ugatásgátló nyakörvek és a további készülékek?

 • Megakadályozza a kutya nem kívánt ugatását vagy üvöltését.
 • Segítenek leszoktatni a kutyát a nem kívánt viselkedéséről (ugatás üvöltés, stb.).
 • Segítenek fenntartani a konfliktusmentes kapcsolatot a szomszéddal.

 

Hogyan működik az ugatásgátló nyakörv?

A piacon kaphatók ugatás és üvöltés elleni nyakörvek is. Az ugatásgátló nyakörv felismeri az ugatást vagy az üvöltést. Az ugatás aktiválja a nyakörvet, mely rezgés, hangjelzés, impulzus vagy ultrahang formájában figyelmezteti a kutyát. A korrekciók fokozatosan növekednek vagy ugyanolyan intenzitásúak maradnak - az adott modelltől és beállítástól függően. Rövid idő elteltével a kutya összefüggésbe hozza a nyakörv által kibocsátott korrekciókat az ugatással.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ugatásgátló nyakörvet?

A megfelelő termék kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni. Ugatásgátló és üvöltés elleni nyakörvet választhat kutyafajta szerint, a kutya mérete (kis-, közepes- és nagytestű kutyák számára) és temperamentuma alapján, vízálló tulajdonságok szerint és a tápegység típusa alapján. További nagyon fontos tényező az ugatás felismerése (hangszálak rezgése, ugató hang vagy mindkettő) és a korrekciók típusa (hangjelzés, rezgés, spray, ultrahang vagy elektrosztatikus impulzus. Minél több funkcióval rendelkezik az ugatásgátló nyakörv, annál hatékonyabban elérhető a kívánt eredmény. Kérdezze ügyfélszolgálatunkat!

 

 

 

 

Ugatásgátló nyakörvek márka szerint

Az összes vezető ugatásgátló nyakörvgyártó cég folyamatosan fejleszti termékeit, melynek köszönhetően egyre modernebb készülékek kerülnek a piacra. 

 • Petrainer - a leguniverzálisabb készülék a piacon, mely árban is elérhető. Ugatásgátló és üvöltés elleni nyakörvek, melyek leginkább közepes és nagytestű kutyáknak ajánlott. Alkalmas otthoni használatra. A készülékek automatikusan működnek, nincs szükség beállításra.

 • PatPet - árban elérhető és megbízható ugatásgátló készülékek, melyek alkalmasak otthoni használatra. Könnyű vevőkészülékkel rendelkezik a nyakörv. Rezgés és impulzus korrekció változatban is kapható. Alkalmas üvöltés ellen is.

 • PetSafe - nagyon népszerű, amerikai gyártmányú termék. Egyszerű kezelés és kényelmes vevőkészülék jellemzi a márkát. A választék rendkívül széles. Kapható kistestű és nagytestű kutyák számára is. Választható korrekciók: rezgés, elektrosztatikus impulzus, ultrahang, spray. Ugatást és üvöltést felismerő nyakörvekkel is rendelkezik a PetSafe márka. Az impulzusok ereje közötti átmenet rendkívül gyengéd, melynek köszönhetően érzékenyebb kutyák számára is ideális.

 • SportDog - csúcstechnológia és kiváló vízálló tulajdonság jellemzi a márkát. Korrekciók széles skáláját kínálja, melynek köszönhetően megfelel bármilyen kutyafajta számára. Könnyen kezelhető és gyorsan megszokja a kutya és gazdája is a készüléket.

 • Dogtra - technológiailag rendkívül fejlett márka. Számos innovatív megoldást kínál, mint például vezetőképes műanyagból készült elektródák vagy impulzuskorrekció blokkolásának a lehetősége. A nyakörvek alkalmasak kistestű kutyák számára is. Könnyen kezelhető készülékek, állítható a korrekciók ereje és árban is elérhetők.

 • E-collar Technologies - az ugatásgátló nyakörvek terén az élvonalbeli márkák közé tartozik. Az ergonomikus kialakított készülék kiválóan illeszkedik a kutya nyakához. A nyakörvek speciális technológiával lettek ellátva, mely felismeri a korrekció megfelelő erősségét minden kutya számára. Aktiválható automata üzemmód, de működtethető saját beállításokkal is.

 • Pet at School - minőségi és árban elérhető ugatásgátló nyakörv. A készülék működése automatikus és hatékonyan megakadályozza a kutya nem kívánt ugatását.

 • Garmin - a modern technológia úttörője, beleértve a navigációs rendszereket, kamerarendszereket és smart termékeket. A kutyakiképzéshez robusztus, jó minőségű felszerelést kínál. Egyedülálló például a rendszer, mely rögzítheti, hogy hányszor ugatott a kutya és hányszor lett aktiválva a nyakörv. Figyelembe véve a termékek tulajdonságait, a drágább termékek csoportjába tartozik.

 • Goodlife - ugatásgátló nyakörv érzékenyebb és kisméretű kutyáknak. A korrekció rezgések vagy ultrahang formájában érkezik. A nyakörv reagál az üvöltésre és az ugatásra.

 

 • Canicalm - a márka számos ugatásgátló nyakörvet kínál a legkisebb és legnagyobb kutyafajták számára. Kétfokozatú korrekció lehetősége - hangjelzés és impulzus. Némely modellek rendelkeznek extra gyenge korrekcióval, melynek köszönhetően ideális az érzékenyebb kutyák számára is. További lehetőségek: spray és ultrahangos nyakörvek.

 • D.T. Systems - magas ellenállóképesség és kiváló vízálló tulajdonság, melyek a márka legfőbb jellemzői. A vevőkészülék kijelzővel lett ellátva, így folyamatosan ellenőrizhető a beállított erősség. Az utolsó beállításokat a készülék elmenti. Biztosítékkal felszerelt, mely maximálisan 30 másodperc erejéig teszi lehetővé korrekció aktiválását.

 

Ugatásgátló kutyanyakörvek fajtái 

A fent említett márkák mindegyike más és más főtulajdonsággal rendelkezik. A legtöbb márka esetében, azonban megmarad a funkciók alábbi sorrendje: hangjelzés, rezgés és elektrosztatikus impulzus. Egyes nyakörvek spray vagy ultrahang funkcióval lettek ellátva. Vessünk egy pillantást arra, hogyan is működnek az egyes funkciók.

 

 • Spray nyakörvek – amint a kutya ugatni kezd, a készülék azonnal ártalmatlan spray-t permetez a kutya orra alá. Hatékony és biztonságos megoldás az érzékeny kutyák számára. A korrekció nagyobb mennyiségű spray permetezésével fokozódik.
 • Hangjelzéses nyakörvek – a készülék hangjelzéssel figyelmezteti a kutyát az ugatásra. Amennyiben nem reagál és tovább ugatna, intenzívebb hangjelzés érkezik, majd további korrekció (rezgés, elektrosztatikus impulzus, stb. - márkától és típustól függően).
 • Vibrációs-rezgő nyakörvek – rezgéskorrekcióval a legtöbb ugatásgátló nyakörv rendelkezik. Általában elektrosztatikus impulzus előzményeként vagy érzékenyebb kutyák esetében, önállóan használható.
 • Elektromos nyakörvek – az elektrosztatikus impulzus a leghatékonyabb korrekció, mely ideális olyan kutyák számára, akik figyelmen kívül hagyják a gyengébb korrekciókat (például rezgés vagy hangjelzés). Az impulzusok ereje általában állítható. Alkalmas ezért érzékenyebb kutyák számára is.
 • Ultrahangos nyakörvek – modern megoldás, mely esetben a készülék ultrahangot bocsát ki. Egyes modellek lehetővé teszik saját hangfelvétel rögzítését - egyértelmű parancs (például "csend", "ne ugass"...)

 

 

Értékelések és tapasztalatok ugatásgátló nyakörvek terén

Érdekli Önt az eddigi felhasználók véleménye és értékelése? A Heureka ár-összehasonlító weboldalán számos értékelést olvashat, mint pl.: Jarka F.  a következőt írta: „Nem okoz fájdalmat, hatékony, a kutya teljesen nyugodt és a szomszédok sem panaszkodnak. Kutyusunk folyamatosan zavarta a szomszédot és zavaró ugatásával. Megvettük a nyakörvet és vége lett a kellemetlen ugatásnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek.“

Természetesen, leginkább az érdekli mindannyiunkat, hogy nem okoz e fájdalmat kedvencünknek az ugatásgátló nyakörv. Azok, akik már kipróbálták, tudják, hogy figyelmet kell szentelni a megfelelő termék kiválasztásának és a kutya tanításának. Helena a következőt jegyezte meg: „Az impulzusok ereje éppen megfelelő. Kipróbáltuk és az alacsonyabb szintre a kutya nem reagált, azonban a magasabbra már igen. Nem árt a kutyának, de meggátolja az ugatást. Teljes mértékben elégedett vagyok.“

 

Videó: Hogyan működik az ugatásgátló nyakörvKapcsolódó termékek

Petrainer PET853 ugatásgátló nyakörv   Raktáron

12 895 Ft

Canicalm First ugatásgátló nyakörv   Raktáron

25 955 Ft

Canicalm ugatásgátló nyakörv   Raktáron

30 850 Ft

PetSafe vibrációs ugatásgátló nyakörv   Raktáron

32 480 Ft

Iki Pulse ugatásgátló nyakörv   Raktáron

43 905 Ft

Dogtra iQ No Bark ugatásgátló nyakörv   Raktáron

56 965 Ft

Dogtra YS600 ugatásgátló nyakörv   Raktáron

79 815 Ft

Canicalm Sonic ugatásgátló nyakörv

25 955 Ft

Canicalm Premium ugatásgátló nyakörv

32 480 Ft