Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Ugatás és üvöltés elleni nyakörvek - mi alapján válasszunk?

Zavarja a kutya folytonos ugatása és már a szomszédok is panaszkodnak? Keresi a legmegfelelőbb megoldást hasonló helyzetekben? Próbálja ki az ugatásgátló nyakörvet, mely az egyik leghatékonyabb kiképzőeszköz. Hogyan működnek az ugatásgátló nyakörvek? Nem okoz e fájdalmat a kutyának és mennyire hatékony a probléma elhárításában? Szívesen megválaszoljuk a kérdéseket és segítünk a megfelelő ugatásgátló nyakörv kiválasztásában.

Miért ugat a kutya és hogyan ismerjük fel a nem kívánt ugatást?

Minden kutya ösztönösen ugat és az ugatásnak köszönhetően kommunikál környezetével. Kétségtelen azonban, hogy a kutya ok nélküli ugatását vagy üvöltését, amennyiben zavaróan hat, szabályozni kell. Négylábú kedvencünket már kölyökkorától tanítanunk kell az egyes utasítások végrehajtására, mint pl. "ne ugass" vagy "csend". Azonban ha a kutya, például egyedüllétében vagy a figyelemfelkeltés érdekében zavaróan ugat, a leghatékonyabb megoldás ugatásgátló nyakörv használata lehet.

 

 

Ugatásgátló nyakörvek, készülékek a kertbe és kutyariasztók

Ugatásgátló nyakörvek, ugatásgátló egységek, üvöltés elleni nyakörvek vagy kutyariasztók - olyan készülékek, melyek segítenek a nyugalom fenntartásában otthonában, a kertben vagy környezetében. Tisztában kell lennünk azonban a fogalmakkal és a modern készülékek működésével.

 • Ugatásgátló nyakörvek – a legkiválóbb megoldás, ha házi kedvence, ugatásával zavarni fogja Önt vagy a szomszédot (pl. éjszaka). Alkalmas otthoni használatra vagy a kertbe. Kiváló minőségű és megbízható ugatásgátló nyakörvek, hiteles gyártóktól, melyek korrekciók használatával (rezgés, hangjelzés, elektrosztatikus impulzus, ultrahang vagy spray) gondoskodnak arról, hogy kutyája nem fog ugatni az Ön távollétében sem.
 • Ugatásgátló egységek – kifinomult megoldás, melynek használatával elkerülhető a kutya nem kívánt ugatása. Ugatásgátló egység használata különösen kertbe ajánlott, mely ultrahangos jelek elvén működik. Az ultrahangos jel kellemetlen a kutya számára és az emberi fül számára hallhatatlan.
 • Üvöltés elleni nyakörvek – amennyiben házi kedvence ugatás helyett inkább üvölt, szerezzen be a számára üvöltés elleni nyakörvet. Az ugatásgátló nyakörvekhez hasonlóan az üvöltés elleni nyakörvek is számos lehetőséget kínálnak - hangjelzés, rezgés, ultrahang korrekció, a gazdi hangjának rögzítése...
 • Kutyariasztók – megtörténhet, hogy a szomszéd kutya ugatása fogja zavarni, azonban Önnek nincs kutyája vagy egyszerűen fél a kutyáktól. Hasonló helyzetekben a legmegfelelőbb megoldás kutyariasztók használata. A kutyariasztó kézi készülék, mely ultrahangos hullámokat bocsát ki. Kellemetlenek a kutya számára, de nem veszélyesek.

 

 

Miben segítenek az ugatásgátló nyakörvek és a további készülékek?

 • Megakadályozza a kutya nem kívánt ugatását vagy üvöltését.
 • Segítenek leszoktatni a kutyát a nem kívánt viselkedéséről (ugatás üvöltés, stb.).
 • Segítenek fenntartani a konfliktusmentes kapcsolatot a szomszéddal.

 

Hogyan működik az ugatásgátló nyakörv?

A piacon kaphatók ugatás és üvöltés elleni nyakörvek is. Az ugatásgátló nyakörv felismeri az ugatást vagy az üvöltést. Az ugatás aktiválja a nyakörvet, mely rezgés, hangjelzés, impulzus vagy ultrahang formájában figyelmezteti a kutyát. A korrekciók fokozatosan növekednek vagy ugyanolyan intenzitásúak maradnak - az adott modelltől és beállítástól függően. Rövid idő elteltével a kutya összefüggésbe hozza a nyakörv által kibocsátott korrekciókat az ugatással.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ugatásgátló nyakörvet?

A megfelelő termék kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni. Ugatásgátló és üvöltés elleni nyakörvet választhat kutyafajta szerint, a kutya mérete (kis-, közepes- és nagytestű kutyák számára) és temperamentuma alapján, vízálló tulajdonságok szerint és a tápegység típusa alapján. További nagyon fontos tényező az ugatás felismerése (hangszálak rezgése, ugató hang vagy mindkettő) és a korrekciók típusa (hangjelzés, rezgés, spray, ultrahang vagy elektrosztatikus impulzus. Minél több funkcióval rendelkezik az ugatásgátló nyakörv, annál hatékonyabban elérhető a kívánt eredmény. Kérdezze ügyfélszolgálatunkat!

 

 

 

 

Ugatásgátló nyakörvek márka szerint

Az összes vezető ugatásgátló nyakörvgyártó cég folyamatosan fejleszti termékeit, melynek köszönhetően egyre modernebb készülékek kerülnek a piacra. 

 • Petrainer - a leguniverzálisabb készülék a piacon, mely árban is elérhető. Ugatásgátló és üvöltés elleni nyakörvek, melyek leginkább közepes és nagytestű kutyáknak ajánlott. Alkalmas otthoni használatra. A készülékek automatikusan működnek, nincs szükség beállításra.

 • PatPet - árban elérhető és megbízható ugatásgátló készülékek, melyek alkalmasak otthoni használatra. Könnyű vevőkészülékkel rendelkezik a nyakörv. Rezgés és impulzus korrekció változatban is kapható. Alkalmas üvöltés ellen is.

 • PetSafe - nagyon népszerű, amerikai gyártmányú termék. Egyszerű kezelés és kényelmes vevőkészülék jellemzi a márkát. A választék rendkívül széles. Kapható kistestű és nagytestű kutyák számára is. Választható korrekciók: rezgés, elektrosztatikus impulzus, ultrahang, spray. Ugatást és üvöltést felismerő nyakörvekkel is rendelkezik a PetSafe márka. Az impulzusok ereje közötti átmenet rendkívül gyengéd, melynek köszönhetően érzékenyebb kutyák számára is ideális.

 • SportDog - csúcstechnológia és kiváló vízálló tulajdonság jellemzi a márkát. Korrekciók széles skáláját kínálja, melynek köszönhetően megfelel bármilyen kutyafajta számára. Könnyen kezelhető és gyorsan megszokja a kutya és gazdája is a készüléket.

 • Dogtra - technológiailag rendkívül fejlett márka. Számos innovatív megoldást kínál, mint például vezetőképes műanyagból készült elektródák vagy impulzuskorrekció blokkolásának a lehetősége. A nyakörvek alkalmasak kistestű kutyák számára is. Könnyen kezelhető készülékek, állítható a korrekciók ereje és árban is elérhetők.

 • E-collar Technologies - az ugatásgátló nyakörvek terén az élvonalbeli márkák közé tartozik. Az ergonomikus kialakított készülék kiválóan illeszkedik a kutya nyakához. A nyakörvek speciális technológiával lettek ellátva, mely felismeri a korrekció megfelelő erősségét minden kutya számára. Aktiválható automata üzemmód, de működtethető saját beállításokkal is.

 • Pet at School - minőségi és árban elérhető ugatásgátló nyakörv. A készülék működése automatikus és hatékonyan megakadályozza a kutya nem kívánt ugatását.

 • Garmin - a modern technológia úttörője, beleértve a navigációs rendszereket, kamerarendszereket és smart termékeket. A kutyakiképzéshez robusztus, jó minőségű felszerelést kínál. Egyedülálló például a rendszer, mely rögzítheti, hogy hányszor ugatott a kutya és hányszor lett aktiválva a nyakörv. Figyelembe véve a termékek tulajdonságait, a drágább termékek csoportjába tartozik.

 • Goodlife - ugatásgátló nyakörv érzékenyebb és kisméretű kutyáknak. A korrekció rezgések vagy ultrahang formájában érkezik. A nyakörv reagál az üvöltésre és az ugatásra.

 

 • Canicalm - a márka számos ugatásgátló nyakörvet kínál a legkisebb és legnagyobb kutyafajták számára. Kétfokozatú korrekció lehetősége - hangjelzés és impulzus. Némely modellek rendelkeznek extra gyenge korrekcióval, melynek köszönhetően ideális az érzékenyebb kutyák számára is. További lehetőségek: spray és ultrahangos nyakörvek.

 • D.T. Systems - magas ellenállóképesség és kiváló vízálló tulajdonság, melyek a márka legfőbb jellemzői. A vevőkészülék kijelzővel lett ellátva, így folyamatosan ellenőrizhető a beállított erősség. Az utolsó beállításokat a készülék elmenti. Biztosítékkal felszerelt, mely maximálisan 30 másodperc erejéig teszi lehetővé korrekció aktiválását.

 

Ugatásgátló kutyanyakörvek fajtái 

A fent említett márkák mindegyike más és más főtulajdonsággal rendelkezik. A legtöbb márka esetében, azonban megmarad a funkciók alábbi sorrendje: hangjelzés, rezgés és elektrosztatikus impulzus. Egyes nyakörvek spray vagy ultrahang funkcióval lettek ellátva. Vessünk egy pillantást arra, hogyan is működnek az egyes funkciók.

 

 • Spray nyakörvek – amint a kutya ugatni kezd, a készülék azonnal ártalmatlan spray-t permetez a kutya orra alá. Hatékony és biztonságos megoldás az érzékeny kutyák számára. A korrekció nagyobb mennyiségű spray permetezésével fokozódik.
 • Hangjelzéses nyakörvek – a készülék hangjelzéssel figyelmezteti a kutyát az ugatásra. Amennyiben nem reagál és tovább ugatna, intenzívebb hangjelzés érkezik, majd további korrekció (rezgés, elektrosztatikus impulzus, stb. - márkától és típustól függően).
 • Vibrációs-rezgő nyakörvek – rezgéskorrekcióval a legtöbb ugatásgátló nyakörv rendelkezik. Általában elektrosztatikus impulzus előzményeként vagy érzékenyebb kutyák esetében, önállóan használható.
 • Elektromos nyakörvek – az elektrosztatikus impulzus a leghatékonyabb korrekció, mely ideális olyan kutyák számára, akik figyelmen kívül hagyják a gyengébb korrekciókat (például rezgés vagy hangjelzés). Az impulzusok ereje általában állítható. Alkalmas ezért érzékenyebb kutyák számára is.
 • Ultrahangos nyakörvek – modern megoldás, mely esetben a készülék ultrahangot bocsát ki. Egyes modellek lehetővé teszik saját hangfelvétel rögzítését - egyértelmű parancs (például "csend", "ne ugass"...)

 

 

Értékelések és tapasztalatok ugatásgátló nyakörvek terén

Érdekli Önt az eddigi felhasználók véleménye és értékelése? A Heureka ár-összehasonlító weboldalán számos értékelést olvashat, mint pl.: Jarka F.  a következőt írta: „Nem okoz fájdalmat, hatékony, a kutya teljesen nyugodt és a szomszédok sem panaszkodnak. Kutyusunk folyamatosan zavarta a szomszédot és zavaró ugatásával. Megvettük a nyakörvet és vége lett a kellemetlen ugatásnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek.“

Természetesen, leginkább az érdekli mindannyiunkat, hogy nem okoz e fájdalmat kedvencünknek az ugatásgátló nyakörv. Azok, akik már kipróbálták, tudják, hogy figyelmet kell szentelni a megfelelő termék kiválasztásának és a kutya tanításának. Helena a következőt jegyezte meg: „Az impulzusok ereje éppen megfelelő. Kipróbáltuk és az alacsonyabb szintre a kutya nem reagált, azonban a magasabbra már igen. Nem árt a kutyának, de meggátolja az ugatást. Teljes mértékben elégedett vagyok.“

 

Videó: Hogyan működik az ugatásgátló nyakörv


Kapcsolódó termékek