Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

A legjobb GPS nyakörvek, nyomkövetők és helymeghatározók, kutyáknak és macskáknak

Gyakran megszökik kedvence otthonról vagy csak felügyelet alatt szeretné tartani kutyáját vagy macskáját? A GPS helymeghatározót könnyedén felcsatolhatja négylábú barátja nyakörvére és bármikor ellenőrizheti pontos helyzetét és útvonalát. A GPS nyomkövetők és lokátorok számos méretben és kialakításban készülnek. A piacon ma már szinte mindenki megtalálj a legmegfelelőbb készüléket, legyen szó macskáról, kiskutyáról vagy akár nagytestű kutyáról is.

 

 

Hogyan működnek a helymeghatározók?

A nyomkövető nyakörv modern GPS technológiát használ, hasonlóan a mobiltelefonokhoz és autós navigációkhoz. A GPS jelnek köszönhetően a gazdi pontos információt kap kedvence helyzetéről. A kutya megfigyelése a nyakörv készüléke és az alapegység közötti kommunikáció által zajlik. Néhány kifinomultabb modell a kutyatulajdonos mobiltelefonjával is kommunikál, így információt küld például arról, hogy a kutya távolodik a kerttől vagy az otthontól.

A GPS nyakörvek fajtái? 

Professzionális GPS nyakörvek (adókészülék a kézben + nyakörv): GPS  technológiával, valamint GLONASS és VHF támogatással működő GPS készülékek. A lefedettség szinte 100%-os és használata a legmélyebb erdőkben sem jelent problémát. A GPS nyomkövető nyakörv szinte bárhol működik. Leginkább professzionális kutyakiképzők, vadászok és mentőegységek számára készülnek. A készülékek legfőbb előnye, hogy szinte 100%-os pontossággal határozza meg a kutya helyzetét, bárhol. Valamint nincs további költség az adatforgalomért. A professzionális GPS lokátorok hátránya, hogy az adóegységet folyamatosan magunkkal kell hordani és a készülékek vételára magasabb.

Alap GPS nyakörvek (nyakörv + alkalmazás a telefonon): beépített SIM kártyával rendelkeznek a készülékek és GSM jellel működnek. A nyakörv készüléke fogadja a jelet és a kutya vagy macska helyzete a mobiltelefon alkalmazásában tekinthető meg. Az alap GPS készülékek megközelítőleg 10-50 méteres pontossággal lokalizálják a kutyát. Legfőbb előnyük, hogy olcsóbban beszerezhetők és egyszerűen vezérelhetők a mobilalkalmazáson keresztül. Hátrányuk, hogy szinte az összes készülék esetében külön fizetni kell az adatforgalomért és a jel kizárólag az adatforgalmazó területén működik. Amennyiben erdőben v hegyes területen használja a GPS nyomkövetőt, a kutya helymeghatározása nem lesz pontos. 

 

 

Milyen kutyák számára alkalmasak a GPS nyakörvek?

A GPS nyakörvek kaphatók számos méretben és kialakításban. A piacon található olyan modell is, mely ideális kiskutyák és macskák számára vagy ellenkezőleg nagytestű kutyák számára lett kialakítva. A kutyatenyésztők és kutyagazdák körében egyre felkapottabb és nagyon megkedvelt termék. Legfőképpen ha a kutya gyakran elkóborol vagy a gazdi számára elengedhetetlen az információ, hogy éppen hol tartózkodik négylábú kedvence. Nem csak a kutya megfigyeléséről és helymeghatározásáról van szó. A GPS nyakörvet a kutya kiképzése során is nagyra értékeli - például ha nagyobb szabadságot kell biztosítani a kutyának. A vadászok köreiben rendkívül elterjedt segédeszköz, melynek használata előnyökkel jár pl. vadászat közben. 

 

Milyen funkciókkal rendelkeznek a GPS nyakörvek?

 • Lokalizálás – az alap és egyben a legfontosabb paraméter a kutya vagy macska lokalizálása. Ezzel a funkcióval az összes GPS nyakörv rendelkezik és mindössze abban különböznek egymástól, hogyan jelzik a kutya helyzetét - vagy a mobilalkalmazáson vagy a kézi adókészüléken keresztül. Hatótávolságban is eltérnek egymástól. A rádiójellel működő GPS nyakörvek hatótávolsága maximálisan 30 km és a hagyományos GPS készülékek hatótávolsága korlátlan - melyek GSM jellel működnek. Bárhol működnek, ahol rendelkezik a szolgáltató GSM hálózati lefedettséggel. 
 • Virtuális kerítés – a GPS nyakörvek és lokátorok többsége virtuális kerítéssel lett felszerelve. Az adókészüléken vagy a mobilalkalmazáson keresztül egyszerűen beállítható a zóna - kör alakban, négyzet alakban vagy teljesen manuálisan. Amint elhagyja a kutya a beállított zónát, a készülék figyelmeztetést küld a gazdinak. Egyszerre több zóna is beállítható. A virtuális kerítés funkciónak köszönhetően mindig tudni fogja hol és mikor hagyta el a kutya pl. a kertet vagy a telket.
 • A nyomon követett kutyák száma – egyes készülékek egyszerre több kutya lokalizálására is alkalmasak. A legtöbb esetben elegendő további vevőkészülék (nyakörv) megvásárlása. Így felügyelet alatt tarthatja az egész falkát.
 • A kutya helymeghatározása – a hétköznapi használatra leginkább a SIM kártyával működő készülékek az ideálisak, melyek esetében a mobiltelefonról vagy számítógépről követhető a kutya helyzete. A professzionális modellek számos alkalmazáson, térképen vagy egyenesen az adókészüléken keresztül teszik lehetővé a lokalizálást és nyomkövetést, melyet leginkább terepen fog értékelni.

 

 

Mi alapján választhatunk GPS nyakörvet?

 • A nyomkövető nyakörvek hatótávolsága és funkciói – kültéri, terepen való használathoz javasolt GPS és kiképző nyakörv használata. Helyezze előtérbe azokat a nyakörveket, melyek hatótávolsága több kilométer. Például professzionális GPS nyakörvekkel (rádiójeles GPS nyakörvek) akár 16 km-es távolságból is meghatározható a kutya pontos helyzete, még a legnehezebb terepen is.
 • A GPS nyakörvek vízállósága – egyértelmű, hogy a terepen való képzéshez teljes mértékben vízálló készülékre lesz szükség (adókészülék és vevőkészülék). Fontos hogy ellenálljon az ütésnek és az időjárási körülményeknek. Az olcsóbb termékek ellenállnak az esőnek és a hónak, azonban víz alá nem meríthető, ezért terepre nem felelnek meg.
 • A kutyák száma – az egyes modellek alkalmasak egyszerre több kutya helymeghatározására és követésére is. Elegendő további nyakörv (vevőkészülék) megvásárlása és figyelemmel kísérhető az egész falka.
 • A kutya helyzetének megjelenítése – a hétköznapi használathoz ideális a SIM kártyás változat, mely esetben a mobiltelefonról, számítógépről követhető a kutya helyzete. A fejlettebb modellek már számos alkalmazáson keresztül is lehetővé teszik a követést, különböző térképek használatával vagy közvetlenül az adókészüléken, melyet leginkább terepen fog értékelni.
 • Az akkumulátor élettartama - a megfelelő nyakörv kiválasztásának egy nagyon fontos kritériuma a készülék mérete és az akkumulátor élettartama. Minél kisebb a készülék, annál kisebb az akkumulátor és annak élettartama. A közönséges GPS készülékek akkumulátora néhány napi, egyes GPS lokátorok akkumulátora akár hetekig vagy hónapokig is bírhatja.
 • Iránytű és további adatok - a professzionális készülékek iránytűvel is rendelkeznek, mely mutatja a kutya haladási irányát. Továbbá jelzi a haladási sebességet, esetlegesen feljegyzi azt is, ha a kutya ugat (ideális vadászat során). 
 • Útvonaltörténet - a legtöbb GPS készülékeknél megtekinthető az útvonaltörténet. Ennek köszönhetően visszanézheti és ellenőrizheti a kutya vagy a macska megtett útvonalát (visszamenőleg akár 1 hónap).

 

 

A 8 legjobb GPS nyakörv a piacon!

 

Tractive GPS lokátor kutyáknak és macskáknak

Az osztrák gyártású Tractive lokátor a GSM jellel működő termékek legjobbja a piacon. Ideális háziállatok és más állatok számára. Internetes böngészőn keresztül számítógépen, tabletten vagy az egyik ingyenes okostelefon alkalmazás segítségével azonnal meghatározhatja kedvence helyzetét. A lokátor 2 másodpercenként frissíti a kutya helyzetét és a hatótávolságot mindössze a GSM jel lefedettsége korlátozza. Lehetővé teszi az útvonal-előzmények megtekintését és az utolsó ismert pozíció megjelölését. A lokátoron található dióda távolról aktiválható, mely megkönnyíti a kutya helyzetének meghatározását sötétben is. A Tractive helymeghatározó vízálló, azonban úszásra és vízbe merítésre nem alkalmas. Attól fél, hogy kutyusa megszökik és ezért folyamatosan figyelnie kell rá? Néhány egyszerű lépésben létre hozhatja a biztonsági zónát - Safe Zone - és amint elhagyja a kijelölt területet, azonnal értesítés érkezik okostelefonjára. Az akkumulátor töltési ideje 2 óra és élettartama 2-5 nap - használattól függően. A Tractive aktiválásakor két tarifa díjcsomag közül kell választania, BASIC- és PREMIUM, majd előfizetnie (havi, 12 hónap vagy 24 hónap). A magasabb tarifa díjcsomag esetében további funkciók használatát is élvezheti a felhasználó.

 

 

Tractive GPS nyakörv macskáknak

A macskákról ismert, hogy szeretnek kóborolni és nehezen tudjuk visszatartani őket, imádják felfedezni a környéket. A Tractive cég ezért a macskákra is gondolt és a nyomkövető segítségével mindig tudni fogja kedvence pontos helyzetét. Valós időben követheti számítógépen, tabletten vagy mobiltelefonon keresztül és visszanézheti útvonalát is. A GPS lokátor működtetéséhez havi, 12 hónapos vagy 24 hónapos előfizetés szükséges, így folyamatosan ellenőrizheti a macska hollétét. A lokátor több mint 150 országban működik. A Tractive GPS alkalmas 3,5 kg feletti házi kedvencek számára (nyak kerülete 19-30 cm). Amint a macska elhagyja a biztonságos zónát (Safe Zone), értesítést kap a mobiltelefonjára. Esik az eső vagy imádja a vizet? Nem probléma! A macska lokátor 100% - ig vízálló.

 

 

 

Tractive GPS nyakörv kutyáknak

Olyan készüléket keres, mely segít követni kutyája helyzetét bárhol és bármikor? A GPS lokátor a praktikus csatnak köszönhetően felcsatolható a nyakörvre. Reális időben követheti a kutya helyzetét és visszanézheti a megtett útvonalát. A Tractive GPS alkalmazással virtuális kerítést hozhat létre (biztonsági zóna beállítása - például udvar vagy negyed). Az alkalmazás figyelmeztetést küld Önnek, ha a kutya belép erre a területre vagy elhagyja a területet. A beépített aktivitásmérő segítségével feljegyezheti a kutya aktivitását és beállíthatja a napi mozgástervet. Ez a hasznos információ segít megőrizni a kutya remek fizikai és egészségi állapotát. A kutya helyzettét követheti mobiltelefonon, tabletten vagy számítógépen keresztül és kimutatható az aktuális távolság a kutyától. A könnyű GPS készülék több mint 150 ország területén működik. A GPS nyomkövető használata rendkívül egyszerű, 100% vízálló és nagyon tartós. A teljesen feltöltött készülék 2 - 5 napig bírja és az újratöltés ideje mindössze 2 óra. Ha az akkumulátor kapacitása 10 % alá esik, figyelmeztetés érkezik mobiltelefonjára. A készülék 4 kg feletti kutyák számára ajánlott.

 

 

Tractive GPS XL Tracker kutyáknak

Speciális nyomkövető nyakörv nagytestű kutyafajták számára. Méretes akkumulátorral rendelkezik, melynek kapacitása 6 hét - hálózati lefedettségtől és a használat számától függően. A Tractive nyomkövető nem csupán azt mutatja, hogy hol tartózkodott házi kedvence néhány perccel ez előtt, hanem lehetővé teszi való időben követni a helyzetét. A Live Tracking funkció aktiválásával látni fogja a teljes útvonalat, továbbá azt, hogy milyen irányba tart a kutya. Attól sem kell félnie, hogy kutyusa megszökik és ezért folyamatosan figyelnie kell rá. Néhány egyszerű lépésben létre hozhatja a biztonsági zónát - virtuális kerítés - és amint elhagyja a kijelölt területet, azonnal értesítés érkezik okostelefonjára. A beépített GPS lokátornak és SIM kártyának köszönhetően mindig pontosan tudni fogja az állat helyzetét - mobiltelefon alkalmazásán, internetes böngészőn keresztül vagy térkép használatával. A GPS XL nyomkövető rendszeresen frissíti a kutya helyzetét. A frissítés gyakorisága függ a kutya mozgásának aktivitásától. A lokátoron található dióda távolról aktiválható, mely megkönnyíti a kutya helyzetének meghatározását sötétben is (esetlegesen hangjelzés is aktiválható, mely még könnyebbé teszi az állat megtalálását).

Invoxia GPS tracker pro psy i kočky

Már nem kell többé félnie attól, hogy megszökik kedvence. Kis méreteinek és könnyű súlyának köszönhetően 42 x 24 x 17 mm, 15 g, megfelel kutyák, macskák és kisebb háziállatok számára is.A lokátort felkapcsolja szinte bármilyen nyakörvre, párosítja az alkalmazással és valós időben követheti házi kedvence helyzetét. z adatszolgáltatás Sigfox hálózaton belül 3 évig ingyenes. Az akkumulátor újratöltése micro USB kábel segítségével. Az újratöltés ideje megközelítőleg 60 – 90 perc. A teljesen feltöltött akkumulátor, használatától függően, 1-3 hónapig bírja. Az alkalmazás méri a lokátor akkumulátorának energiaszintjét – amennyiben 20 % alá esik az energiaszint, az alkalmazás figyelmeztetést küld. Az Invoxia Virtuális kerítéssel lett ellátva - figyelmeztetés érkezik, amint házi kedvence belép vagy elhagyja a beállított zónát. A készülék vízálló és 1 méteres vízmélységig meríthető.

 

Dogtra Pathfinder

A Dogtra Pathfinder a professzionális GPS lokátorok közé tartozik, mely ideális vadászkutyák és mentőkutyák képzésére és az igényesebb kutyatulajdonosok számára. A Dogtra Pathfinder egy professzionális GPS helymeghatározó integrált nyakörv az igényes és speciális kutyakiképzéshez. Kifinomult, ügyesen megtervezett és kialakított, valamint megbízható készülék. Pathfinder használatával teljes mértékben megnyugodhat nehezebb terepeken és sűrű erdőben is. A képzett kutyákat 0 - 100 szintű folyamatos vagy pillanatnyi impulzus segítségével korrigálja. Okostelefonja használatával, alkalmazáson keresztül és a GPS technológiának köszönhetően az alábbi funkciókat ismerheti meg: Térkép, Iránytű, Helymeghatározás, valamint minőségi kiképzés. Egy alkalmazás segítségével akár 21 kutya helyzetét követheti, megoszthatja ismerőseivel vagy vadász kollégájával, elmentheti az összes információt és nem utolsó sorban, biztonsági zónát hozhat létre figyelmeztető jelzéssel (virtuális kerítés). Az adatok 2 másodpercenként frissülnek. Az erőteljesen támogatott zoom megjelenítés nagyban hozzájárul a térbeli gyorsasághoz. Az iránytű funkció azonnal informálja a kutyák helyzetéről és az aktuális távolságról. Az integrált kiképzőnyakörv 3 korrekcióval rendelkezik: pillanatnyi vagy folyamatos impulzus, valamint hangjelzés. Az igényes terepen végzett aktív képzéshez, a készülék háromórás gyors töltési funkcióval és teljes vízállósággal lett ellátva.

 

 

Tracker Supra

A megújult Tracker GPS Supra nyomkövető nyakörv vadonatúj GSM antennarendszerrel lett felszerelve, melynek köszönhetően a legigényesebb terepeken is rendkívül jól működik. Az új antennarendszernek köszönhetően a GPS SUPRA nyomkövető nyakörv mobilhálózati lefedettsége kiváló. Az optimális működés érdekében az antenna a kutya nyakától kifelé mutat. Hogyan működik a rendszer?A kutya pozícióját minden nyakörv, saját ID azonosítóval Finnországba küldi a központi szerverre. Ezt követően a központi szerver automatikusan továbbküldi a kutya pontos helyzetét mobiltelefonjára (mobil adatforgalom szükséges). Mivel a nyakörvek esetében az adatforgalom minimális (0,5 MB naponta, valós idejű megfigyeléssel), így a készülék használatával kapcsolatos költségek minimálisak.

 

 

 

Garmin Alpha 100 + T5

A Garmin Alpha 100 a legújabb generációjú nyomkövető rendszer érintőképernyővel és vadonatúj T5 nyakörvvel. GPS, GLONASS és VHF technológia kombinációja, melynek köszönhetően nyomon követheti házi kedvence minden lépését vadászat, sétáltatás vagy mentés közben, nehezebb terepen is, 14,5 km-es hatótávolságban. A készülék teljes mértékben vízálló. Nem okoz gondot eső, hó vagy saras terület sem. Rossz időjárási körülmények között is figyelheti kutyáit. Az Alpha 100-al akár 20 kutyát is követhet egyszerre. A GPS nyakörv 2,5, 5, 10, 30 vagy 120 másodpercenként informál a kutya helyzetéről. Távolról, szükség esetén, hangjelzéssel figyelmeztetheti kutyáját (kb. 10 méteres távolságból). REMOTE LIGHT - integrált LED dióda a nyakörvön, a magasabb biztonság és jobb láthatóság érdekében (jól látható akár 90 méteres távolságból is). RESCUE MODE - a nyakörv automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol, mellyel jelentősen meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

 

 

 

VIDEÓ: A virtuális zóna beállítása

 

 

VIDEÓ: Helyzetmegosztás a családdal

 

 

VIDEÓ: GPS lokátor működése - bemutató

 

 

VIDEÓ: Professzionális GPS nyakörv működése - bemutató 

 


Kapcsolódó termékek