Hogyan válasszuk ki a megfelelő láthatatlan kerítést, mellyel megakadályozzuk a kutya megszökését?

Önnek is gondot okoz a kutya folytonos megszökése a kertből? A kerítés sem akadály a számára és semmi sem állítja meg? A földterület bebiztosításához próbálja ki a láthatatlan kerítést. A szökés megakadályozásának a leghatékonyabb segédeszköze, mely felügyeli négylábú kedvencét az Ön távollétében is. Amennyiben szeretne többet megtudni az elektromos láthatatlan kerítésekről, olvassa el az alábbi rövid cikket. Megismerkedhet az egyes funkciókkal és kiválaszthatja a legmegfelelőbb láthatatlan kerítést.

 

 

A láthatatlan kerítés leszoktatja kutyáját a szökésről

A láthatatlan kerítés által sugárzott oktatási jelek parancsként és utasításként szolgálnak a kutya számára. Ezek a jelek abban a pillanatban aktiválódnak, amint a kutya, a speciális nyakörv viseletével, a tiltott határ közvetlen közelébe kerül. Az ismételt jelzés megtanítja a kutyát arra, hogy ne közelítse meg a kijelölt terület határait.

A láthatatlan kerítés telepítése rendkívül egyszerű, alkalmazkodik a földterülethez és működése nem igényli az Ön jelenlétét. Egyéb körülmények között szinte lehetetlen leszoktatni a kutyát a szökésről, mint például ha nappal Ön nem tartózkodik otthon és nincs aki felügyelje négylábú kedvencét.

 

 

Láthatatlan kerítés -  az egyetlen dolog, melyet telepítenie kell, az a vezeték...

Hogyan lehetséges, hogy a földbe ásott, kaput áthidaló, falra vagy kerítésre szerelt vezeték megakadályozza a kutya megszökését a kijelölt földterületről? A láthatatlan kerítések működése rendkívül egyszerű. Az első lépés a vezeték elhelyezése - a földterület kerületén vezetve (földbe ásva, falra vagy a már meglévő kerítésre szerelve). Ezt követően a vezeték mindkét végét csatlakoztatni kell az alapegységhez. A készülék aktiválásakor az alapegység rádiójelet sugároz a csatlakoztatott vezetéken keresztül, mellyel láthatatlan akadályt hoz létre. Amint a kutya megközelíti az elkerített terület határait, a vezetéken keresztül sugárzott rádiójel aktiválja a speciális nyakörvet a kutya nyakán. A nyakörv készüléke hangjelzéssel, rezgéssel vagy elektrosztatikus impulzussal figyelmezteti a kutyát.

A szereléshez és telepítéshez nem lesz szükség semmilyen engedély beszerzésére, mivel a vezetéken nem elektromos áram halad, hanem rádiójel, mely a környezetre tekintve teljes mértékben biztonságos. A láthatatlan kerítés kizárólag az Ön kutyája nyakán elhelyezett készülék közelségében aktiválódik.

A kutyát szoktatni kell a kerítés használatára. Bizonyos idő elteltével tisztában lesz a földterület határaival, melyet nem közelíthet meg és így elkerüli a nyakörv aktiválódását.

 

 

 

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő láthatatlan kerítést?

A következő tulajdonságok azt mutatják, hogy mit kell figyelembe venni a láthatatlan kerítés kiválasztásakor:

1) Az első fontos információ, melyet ismernie kell, az a földterület kerülete, a megfelelő vezetékhossz kiválasztásához. A vezeték minden esetben kiterjeszthető és hosszabbítható, azonban a maximális vezetékhossz mindén készülék esetében különbözik. A szükséges vezetékhossz a földterület elrendezésétől és a telepítés típusától is függ.

2) Mielőtt véglegesen eldöntené, hogy milyen típusú készüléket választ, győződjön meg az egyes funkciókról és beállítási lehetőségekről. A funkciókat hangjelzés, rezgés és elektrosztatikus impulzusra oszthatjuk, továbbá még fontosabb ezen funkciók erejének az állíthatósága. Az egyes modellek esetében a funkciók (korrekciók) ereje nem állítható, így nem ajánlott kisebb és érzékenyebb kutyák esetében. Minél félősebb a kutya, annál szélesebb skálájú beállításokra lesz szükség. Az egyes funkciók erősségének szabályozásával nem rendelkező készülékek használata a nagyobb és temperamentumosabb kutyák számára ajánlott.

3) A megfelelő termék kiválasztását valószínűleg további jellemzők is befolyásolják, mint pl. vízálló tulajdonság vagy figyelmeztető zóna, mely bizonyos távolságban helyezkedik el a kerítéstől és ebben a zónában a nyakörv figyelmezteti a kutyát, hogy közeledik a tiltott határhoz. A figyelmeztető zónában, a nyakörvek, hangjelzéseket vagy gyenge rezgéseket használnak és a legtöbb esetben megtanítják a kutyát, már a figyelmeztetésekre reagálni.

 

 

Láthatatlan kerítések kutyafajta szerint:

A legkisebb testű kutyafajták - a legkisebb kutyáknak kis vevőkészülékkel és állítható erősséggel rendelkező kerítést válasszon (a nyakörv vevőkészüléke), mint például: Canifugue Small (8 erősségi szint), PetSafe Delux kutyáknak és macskáknak (5 erősségi szint), Pet At School (5 erősségi szint) vagy elsőosztályú E-Collar DF 1000 (30 erősségi szint)...

Közepes testű kutyafajták - közepes kutyáknak, kistestű kutyák számára kialakított modellt is választhat, amennyiben a kutya érzékenyebb. Közepes kutyáknak ajánlott például iTrainer HT-023, Canifugue, Petrainer PET803, PetSafe, Dogtra eF 3500 kis- és közepes testű kutyáknak,...

Nagytestű kutyafajták - amennyiben négylábú kedvence szinte megállíthatatlan és kizárólag az erőteljesebb ingerekre reagál, választhat erősségbeállítással nem rendelkező készülékeket is. Általában egy vagy többszintű erősséggel lettek ellátva, melyek nem állíthatók, azonban a temperamentumosabb kutyák esetében a leghatékonyabbak. Hasonló készülékek például: PetSafe nagytestű kutyáknak, iTrainer W227, Martin Systems Clotures E-fence...

 

Láthatatlan kerítések a földterület méretei alapján:

A vezeték maximális hossza 1000 m - iTrainer W227 (600 m), Pet at School (800 m), Canifugue Small (1000 m) és további

A vezeték maximális hossza 2000 m - PetSafe Deluxe kis- és közepes testű kutyáknak (1300 m), E-Collar DF-1000 (2000 m), iTrainer HR-026 (1300 m) és további

A vezeték hossza 2000 m felett - Martin System Clotures E-fence (3700 m), Dogtra eF-3500 (do 4000 m) és további

 

 

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a láthatatlan kerítés telepítésének lehetőségeit.Kapcsolódó termékek

Elektromos láthatatlan kerítés Dogtrace d-fence 101   Raktáron

60 795 Ft

Canifugue elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

65 045 Ft

Pet at School kutyakerítés   Raktáron

70 710 Ft

PetSafe kerítés nagytestű kutyáknak   Raktáron

84 885 Ft

iTrainer HT-023 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

22 660 Ft

iTrainer W227 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

32 580 Ft

Petrainer PET803 elektromos kutyakerítés   Raktáron

32 580 Ft

PetSafe Pawz Away otthoni kerítés macskáknak és kiskutyáknak   Raktáron

35 285 Ft

iTrainer TP16 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

51 000 Ft

iTrainer HT-026 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

57 960 Ft

Canifugue 2015 elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

70 710 Ft

Canifugue Small elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

73 545 Ft

Canifugue MIX elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

73 545 Ft

Elektromos láthatatlan kerítés Dogtrace d-fence 202 - fehér   Raktáron

73 545 Ft

Reedog FX-300 kutyakerítés   Raktáron

77 800 Ft

| 1  2 |