Telefonos ügyfélszolgálatunk, szabadság miatt, 2022. május 23. és 2022. május 27. között nem lesz elérhető. Kérdéseit 24 órán belül megválaszoljuk. Email címünk: info@elektro-nyakorvek.hu.

Hogyan szoktassuk le a kutyát a szökésről

El kell mennie otthonról és attól retteg, hogy ismét egyedül kell hagynia négylábú kedvencét? Fél, hogy ismét megszökik? Számos kutyagazdi mindennapi problémája, hogy a kutya megszökik, ha egyedül marad a telken vagy a kertben. Ön is ismeri ezt az érzést? Ha már nem tudja mi teendő legyen, nem kell aggódnia. A megoldás néhány lépésre van Öntől.

Házi kedvence ismét feltúrta a kertet és gödröt ásott a kerítés alatt, hogy ki tudjon szökni. A későbbiekben Ön mindezt helyrehozta, beásta a gödröt, kijavította a kerítést. A következő reggel munkába kellett mennie és a munkaidő után ismét a felásott kertel kellett szembesülnie. Amennyiben a kutya folyamatosan megszökik és nem tud leszokni erről a helytelen viselkedéséről, Ön is tudja, hogy mindez komoly problémát jelent. Örökre elveszítheti kedvencét, balesetet okozhat vagy rosszabb esetekben rátámadhat a járókelőkre is. A kutya megszökése jelentős problémát fog okozni Önnek, pl. anyagi oldalról, mivel senkit sem fog érdekelni, hogy Ön a baleset következtében nem tartózkodott otthon. Azok az állatok sem képeznek kivételt, akik normális körülmények között sem hallgatnak gazdájukra.

Miért szökik meg a kutya?

Ennek több oka is lehet. Röviden, nem lehet leszoktatni a kutyát vadász-ösztöneiről. A kutyának természetes, hogy minden áron kövesse a nyomokat és vadállatra vadásszon, különösen ha a falu szélén vagy erdő közelében lakik. Lehetséges, hogy más kutya után szaladgál, unatkozik otthon vagy szomorkodik.

Egyes kutyagazdik különféle finomsággal csalogatják vissza a kutyát, azonban ez még nem jelent megoldást a problémára, ha nem tartózkodik otthon a gazdi és felügyelet nélkül kell hagyni a kutyát. Néha azonban jutalomfalattal sem tudjuk visszatartani kedvencünket, mivel ösztönös viselkedése erősebbnek bizonyul.

Hogyan szoktassuk le a kutyát a szökésről?

Elsősorban győződjön meg arról, hogy a kutya mindennapi mozgása elegendő e. Ha erre nem figyel oda, akkor nincs min csodálkoznia. Az alapfeltételek egyike, hogy alaposan sétáltassuk és futtassuk meg a kutyát, mielőtt magára hagyjuk a kertben vagy mielőtt hosszabb időre elhagyjuk a házat (pl. munkába kell mennie). Természetesen a szökéssel járó probléma érintheti azokat a kutyákat is, akik mindennapjaikat kiképző és gyakorlóterepeken töltik. Nagyon fontos, hogy ha kedvence megszökik, a hazajövetelt követően soha ne fenyítse meg. A kutya nem fogja megérteni, hogy a megszökés helytelen. Éppen ellenkezőleg, valószínűleg azt fogja hinni, hogy a visszatérésért lett büntetve. Az eredmény maximálisan egy trauma lehet.

Fogadjon a kert minőségi bebiztosítására

A kutyák pontosan tudják, hol a legegyszerűbb gödröt ásni vagy egyszerűen hol a legkönnyebb átugrani a kerítést. Amennyiben nem szeretné, hogy előbb vagy utóbb börtönkerítésre emlékeztető akadály kerítse el a telket, használjon elektronikus láthatatlan kutyakerítést. A zóna határai tetszés szerint állítható be, melyet a kutya nem fog átlépni. Ha közeledni fog a tiltott zónához, a nyakörv hangjelzéssel, rezgéssel vagy impulzussal figyelmezteti a kutyát. Az impulzusok ereje fokozatosan növekszik.

Egy másik alternatíva, vezeték nélküli kerítés használata, mely hasonló elven működik. Az egyetlen előnye, hogy nem kell vezetéket elhelyeznie a telek kerületén.

Az elektronikus kerítés vagy vezeték nélküli kerítés helyettesíti az emberi faktort akkor, ha nem tudja a kutyát a gazdi képezni. A kiképzés általában rendkívül hatékony. A kutyák rövid idő elteltével megtanulják mi a helyes, hol a földterület határa, melyen belül szabadon mozoghatnak. A figyelmeztető zónát meg sem közelítik.

Ön felelős a kutyáért és a törvény szerint értelmében Önnek kell felügyelnie arra, hogy pl. ne szökjön meg. Ez azonban néha nehéz feladatnak bizonyul. Bár az egyes utasítások végrehajtása betanítható a kutyának, azonban az Ön távollétében nem biztos, hogy a kutya betartja az utasításokat. A földterület megbízható elhatárolása az egyetlen hatékony megoldás hasonló problémára.

 

 Kapcsolódó termékek

Pet at School kutyakerítés   Raktáron

77 485 Ft

iTrainer HT-023 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

26 245 Ft

Elektronický ohradník pro psy PetSafe Basic   Raktáron

55 750 Ft

iTrainer TP16 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

55 890 Ft

iTrainer HT-026 láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

63 510 Ft

Elektromos láthatatlan kerítés Dogtrace d-fence 101   Raktáron

66 615 Ft

Canifugue 2015 elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

77 485 Ft

Canifugue MIX elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

80 595 Ft

Canifugue Small elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

80 595 Ft

PetSafe kerítés kiskutyáknak   Raktáron

85 250 Ft

Elektromos láthatatlan kerítés Dogtrace d-fence 202 - fehér   Raktáron

85 250 Ft

Canifugue elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

86 805 Ft

Canifugue MIX 2015 elektromos láthatatlan kutyakerítés   Raktáron

86 805 Ft

Elektromos láthatatlan kerítés Dogtrace d-fence 2002 - fehér   Raktáron

88 355 Ft

PetSafe vezeték nélküli kutyakerítés   Raktáron

155 125 Ft

| 1  2 |