Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Hogyan válasszunk kiképző nyakörvet?

Oktató nyakörvek a legkisebbek és a legnagyobbak számára

Napjainkban kiképző nyakörvek széles választéka található a piacon, így könnyedén kiválaszthatja a megfelelő modellt, négylábú kedvence számára. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? A méret mellett figyelembe kell vennünk a kutya temperamentumát, életkorát, egészségi állapotát, a kiképzés célját és a környezetét. Lássuk, hogyan válasszuk ki a megfelelőt!

A korrekciók típusai

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a kiképző nyakörv és a korrekciók a kutya figyelmeztetésére szolgálnak, nem pedig büntetésre. A korrekciós jelzés gyorsabban és könnyebben érthető kutyája számára, mint a legtöbb figyelmeztető módszer.

  • Elektronikus nyakörvek - az edzés során egyfajta korrekciót használ, amelyet impulzusnak neveznek. Ez egy elektrosztatikus impulzus (nem halad át elektromos áram a nyakörvön), amely figyelmezteti a kutyát a nem megfelelő viselkedésre. A Patpet T502 lehetővé teszi az elektronikus impulzus beállítását akár 99 szinten.
  • Rezgő nyakörv - a nyakörv olyan rezgést bocsát ki, amelyet a kutya kellemetlennek fog érzékelni, de nem okoz neki fájdalmat. A vibrációs nyakörvek több szint beállítását teszik lehetővé, így kényelmesen, igényei szerint állíthatja be. Kipróbálhatja például a Reedog VS8 terméket, amely rezgésmódot és hangjelzést kínál.
  • Hangjelzés – a hangjelzés a leggyakrabban használt korrekció. A nyakörv hangot ad ki, amely figyelmezteti a kutyát, hogy valamit rosszul csinál. A Reedog P30 5 kg feletti kutyák számára alkalmas, és 8 különböző fokozatban kínál hangjelzési beállításokat.
  • Ultrahangos nyakörvek - a nyakörv ultrahanggal működik, ami a legtöbb kutya számára kellemetlen. Egy évesnél fiatalabb kutyák számára azonban nem alkalmas.
  • Spray nyakörvek - a spray-t a kutya orra alá fecskendezik. Ez a korrekció kíméletesebb változat, mint az impulzus vagy a vibráció, így érzékenyebb kutyák számára is alkalmas. A Reedog Spray Trainer permetező nyakörv ugatásgátló üzemmóddal is rendelkezik, így kutyája ugatásának korrigálására is alkalmas.

 

Mit kell még figyelembe venni a megfelelő nyakörv kiválasztásakor:

Környezet – az első és legfontosabb tényező az, hogy hol fogja használni a nyakörvet. Ha a kutyája szeret vízbe ugrani, válasszon vízálló nyakörvet, amely vízbe meríthető. Normál napi sétákhoz elegendő egy esőálló tulajdonságokkal rendelkező készülék, amely még az enyhe esőt is elbírja. Otthoni használatra vásárolhat víz-védelem nélküli készüléket.

Hatótávolság – mekkora hatótávra lesz szüksége a képzéshez? Az otthoni vagy kertben történő kiképzéshez elegendő lesz egy rövidebb hatótávú eszköz. Amennyiben terepen történik az edzés, nagyobb hatótávú készülék vásárlása javasolt.

Temperamentum – a temperamentumos kutyák figyelmen kívül hagyhatják a gyengébb és alacsonyabb korrekciókat, míg az érzékeny kutya a legkisebb figyelmeztetésre is reagál. A nyakörv nem ajánlott agresszív kutyáknak, mivel reakcióik kiszámíthatatlanok lehetnek.

Valami extra – ma már olyan kombinált nyakörvek is kaphatók, amelyek GPS helymeghatározási funkciót is kínálnak vagy egyben kombinálják az ugatásgátló funkciót is.

Nem biztos a helyes választásban? Vagy attól tart, hogy a készülék nem fog működni a kutyán? Nem számít. Kínálatunk bármelyik termékét kipróbálhatja és 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti! Ha nem biztos a választásban vegye fel velünk a kapcsolatot a info@elektro-nyakorvek.hu e-mail címen. Bármikor készek vagyunk tanácsot adni!


Kapcsolódó termékek

Reedog VS8
Változatok (2)
1 kutyának 2 kutyának

Reedog VS8

Reedog P30
Változatok (2)
1 kutyának 2 kutyának

Reedog P30

Patpet T502 elektromos kiképző nyakörv
Változatok (3)
1 kutyának 2 kutyának 3 kutyának

Patpet T502 elektromos kiképző nyakörv

Úton 157 db
30 175 Ft

Összehasonlítás