Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Hogyan szórakoztassunk a kutyust - szippantó szőnyegek és nyalópárnák

A kutyák szeretnek szimatolni és érzékszerveikkel felfedezni a körülöttük lévő világot. Az új dolgok felfedezése nagyszerű szórakozás számukra! Ezt a fajta játékot támogatni kell, mivel segíti a kutya legfontosabb érzékszerveinek fejlődését. A kertben vagy a házban való szimatolás, nyalogatás, ennivaló keresgélése azonban nem mindig vezet arra, amire vágyunk és problémák adódhatnak a nem megfelelő dolgokkal való találkozással. Éppen ezért egyre népszerűbbek a szippantó szőnyegek és nyalópárnák. Olvassa el, milyen előnyökkel járhat kutyája számára!

A szippantó szőnyeg egyfajta interaktív játék, olyan finomságokkal töltve, amelyeket négylábú kedvencének ki kell szimatolnia és meg kell találnia. A finomságokat a szőnyeg anyagcsíkjai közé kell rejteni. Az anyagdarabok célja, hogy magasabb sövényt utánozzon, például egy parkban, ahol a kutyájának táplálékot kell keresnie. Ez a viselkedés serkenti a kutya természetes túlélési ösztönét, ami valójában felbecsülhetetlen értékű a mentális egészsége szempontjából. A kutyáknak kiváló a szaglásuk, melynek köszönhetően bármit ki tudnak szimatolni, különösen az ízletes finomságokat. Egy kutya orrában körülbelül 100 000 000 (százmillió), egyes fajták, mint a juhászkutya, több mint 200 000 000 (kétszáz millió) szaglóreceptor található, míg az emberi orrban körülbelül 5-6 000 000 (öt-hat millió). Ezért ez a fajta játék ideális és fontos egy kutya számára.

A szippantó szőnyegek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a kutyák szórakoztatására egész nap. Rejtsd el a finomságokat a sarkokba és figyeld, hogyan keresi négylábú kedvenced a finomságokat. A kutya, unalmas pillanatait cipőharapással, az ajtók megkarcolásával, a bútorok tönkretételével vagy ugatással töltheti ki. Ezt a viselkedést megelőzheti egy szippantó szőnyeg használatával, amely változatosságot és ösztönző játékot biztosít kedvencének.

Tudni szeretné, hogy milyen finomságokat tegyen a szőnyegbe? Bármilyen száraz csemege vagy étel alkalmas. Válaszd ki a kutyus kedvenc ízeit! A szőnyeg tisztán tartása is egyszerű, mosható. Mosás előtt ne felejtsd el lerázni a maradék ételt vagy finomságot a szőnyegről.

További remek időtöltés kutyája számára a nyalópárna, mely egy kicsi, texturált gumi vagy szilikon betét barázdákkal a táplálék számára. A párna kialakítása arra kényszeríti a kutyát, hogy nyaljon. A nyalópárna használata ösztönzi a nyalást, amely endorfint szabadít fel a kutya agyában. Az endorfin segíthet megnyugtatni a kutyát a stresszes helyzetekben és serkenti a kutyát fizikailag és mentálisan.

Hogyan kell helyesen használni a nyalószőnyeget? Keverje össze a kutyaeledelt, a mogyoróvajat vagy más, a kutyája által kedvelt finomságot és kenje meg a szőnyeget. Az elkészített keverékhez natúr joghurtot vagy tejet is adhatsz, hogy érdekesebb legyen. Ne félj zöldségek használatától sem, turmixolhatod és tedd a szőnyegre! Amint a kutya végzett, távolíts el minden ételmaradékot. A receptek elkészítésekor mindig sót, cukrot vagy mesterséges édesítőszert nem tartalmazó összetevőket használj. Ügyelj a nyalószőnyeggel bevitt extra kalóriákra.

A szőnyeg lelassítja a gyors étkezési szokásokat is. Pihenésre ösztönzi a hiperaktív kutyákat – a nyalószőnyeg hosszabb ideig lefoglalja kedvenceinket, melynek köszönhetően lesz ideje a fontos feladatok elvégzésére!

Sokan megfeledkeznek egy további fontos szempontról is. A nyalópárnák elősegítik a szájüreg egészségét: a felületen található barázdák és puha bordák finoman megérintik és kaparják a kutya nyelvét, megtisztítják és eltávolítják a baktériumokat. A nyalás és a nyáltermelés jobb állapotban tartja az ínyt és a fogakat. A nyalópárna az emésztés javításának egyik módja! Csökkentik a puffadás kockázatát és javítják az emésztést.


Kapcsolódó termékek