Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

A kutya- és macskaajtók meleget és energiát takarítanak meg.

Megtörtént már Önnel is, hogy szinte mást sem csinál egész nap azon kívül, hogy házi kedvenceinek az ajtót nyitogatja? Először a kutyája akar kimenni, mert hallott valamit a kertben. Aztán a macska kéredzkedik. Kis idő elteltével a kutya ugat, hogy ismét haza akar jönni. További fél óra múlva a macska jelentkezik. Takarítson meg időt és energiát. A kutyaajtók és macskaajtók segíthetnek ebben és négylábú kedvence teljes mértékben Önállóvá válik. Továbbá télen is értékelni fogja a kutyaajtót, mivel nem lesz szükség folyamatosan az ajtót nyitogatnia és ezzel meleget, valamint energiát takarít meg.

 

Hozzánk hasonlóan házi kedvenceinknek is szükségük van a kijárásra, szükségletük elvégzéséhez. A bejárati ajtó folyamatos nyitása és zárása rendkívül fárasztó és nem energiatakarékos. Létezik azonban praktikus és hatékony megoldás, melyet értékelni fog Ön is és házi kedvence is. Speciális kutyaajtó vagy macskaajtó beszerzésével megoldhatja ezt a problémát. Az ajtó szerelhetők szinte bármilyen felületbe, például garázsajtóba, falba, bejárati ajtóba, attól függően, hol szeretné biztosítani kedvencének a szabad ki/be járást. Választhat számos típus, szín és méret közül.

 

Előnyösek az ajtók a kutyák és macskák számára?

Előfordulhat, hogy már találkozott hasonló kisállat ajtóval, esetleg mesében vagy amerikai filmben vette észre. Ma már nálunk is kapható! Az ajtók legfőbb előnye, hogy biztosítják négylábú kedvenceinknek a kényelmes és szabad ki/bejárást. Azonban nem csak az állatok, de a gazdik számára és előnyös - nem lesz szükség többé állandóan az ajtót nyitogatni, mellyel időt, meleget és rengeteg energiát takaríthat meg. Nagy a különbség a kettő között - ha a bejárati ajtót nyitogatja vagy kedvence saját, kisméretű ajtón közlekedik.

Fontos megemlítenünk, hogy kutyaajtó vagy macskaajtó beszerelése nem egy összetett dolog és ha kicsit ügyes kezű, játszva elvégzi a feladatot. A megfelelő kutyaajtó kiválasztásakor nem szükséges figyelembe vennie azt sem, hogy miből készült a bejárati ajtaja, ugyanis szinte az összes felületű bejárati ajtóba beépíthető. Legyen szó fémről, fáról, üvegről, műanyag ajtóról vagy akár tégláról és falról.

 

A kutya és macskaajtók előnyei

 • Szabadság Önnek és házi kedvencének.
 • Idő és hőenergia megtakarítása.
 • Nem lesz többé tönkretett összekarmolt bejárati ajtó.
 • Nem lesz többé az előszobába vagy a szőnyegre vizelve.
 • Kevesebb stressz Önnek és háziállatának.

 

 

Igen, de mi a kutyaajtók hátránya?

Már Önnek is felvetődött a probléma, hogy esetleg a szomszéd kutyája, macskája vagy akár más idegen állat is bejuthat otthonába? Vagy akár egerek és más élősködők? Esetleg attól fél, hogy a kutyaajtó vagy a macskaajtó nem fog kellően szigetelni? Nem kell aggódnia, ez így teljesen nem igaz. A minőségi ajtók ugyanis kiválóan szigetelnek és zárnak. 

Függ a nyitási és zárási módtól is. A modern kutya- és macskaajtók esetében a mechanikusan nyíló ajtók mellett már számos funkció és nyitási mód közül választhat - például mágnesre vagy csipre nyíló ajtók, úgynevezett infravörös nyitási mód, stb. Miben különböznek egymástól?

 • Mechanikus ajtók – manuális nyitási móddal lettek ellátva. Az ajtó mindkét irányban nyílik és a legtöbb esetben beállítható, hogy melyik irányba engedélyezze az állatnak a ki és bejárást (csak be, csak ki, mindkét irányban vagy teljesen zárt). Ellenállnak az időjárási viszonyoknak és a legtöbb esetben különálló panel segítségével teljesen lezárhatók.
 • Mágneses ajtók – erős mágnessel rendelkeznek, melyek biztosítják az ajtó tökéletes lezárását. Tökéletesen megvédik otthonát a huzattól és széltől (erősebb szélfújás vagy havazás esetén is).
 • Csipre nyíló ajtók – modern kutya és macskaajtók, melyek kizárólag az ajtó memóriájába beolvasott mikrocsippel rendelkező állatoknak biztosítják a szabad bejárást. Amennyiben a kutya vagy a macska nem rendelkezik mikrocsippel, használható nyakörvre csatolható medál is, melyek szintén saját azonosítóval rendelkeznek.
 • Infravörös nyitási mód – az infravörös nyitási móddal ellátott ajtó a legmodernebb megoldás. Az ajtó kizárólag akkor nyílik, ha a kutya vagy a macska a nyakörvre csatolt speciális infravörös kulccsal megközelíti az ajtót.

A minőségi kutya és macskaajtók kiválóan szigetelnek és biztonsági zárral rendelkeznek. Ennek köszönhetően lehetőség van az ajtót bármikor teljesen lezárni, meggátolva ezzel a bejárást más állatnak vagy bárkinek (éjszaka, nyaraláskor...). Az egyes típusú macska és kutyaajtó lengőrésze sűrű sörtével lett ellátva, mely biztosítja az ajtó csendes működését.

 

A kutyaajtó vagy macskaajtó beszerelését Ön is elvégzi

Az ajtó kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell vennünk, mint például a nyitási módot, a beszerelés módját és menetét, valamint az ajtó teljes méretit és a nyílás méreteit. Alaposan meg kell mérnünk a kutya magasságát, szélességét és ennek megfelelően figyelembe kell vennünk a kiválasztott ajtó nyílásának méreteit (az a rész, melyet a kutya vagy macska használ a ki/bejáráshoz). Az ajtók számos méretben kaphatók.

Üvegajtóba történő szereléshez elengedhetetlen szakember segítsége, aki a kellő méreteket kivágja az üvegajtóba. Ezt követően az ajtó beszerelése már néhány egyszerű lépésben elvégezhető. A legtöbb esetben az ajtók beszerelését Ön is elvégezheti. A beszereléshez az alábbi szerszámokra lesz szüksége: elektromos fűrész, csavarhúzó, fúrógép, ceruza és méteres.

 

 • Mérje meg a kutya magasságát. Az ajtó alsó részének megközelítőleg a kutya mellkasáig kell érnie, úgy, hogy a kutya akadálymentesen járhasson ki és be az ajtón. Ne feledkezzen meg arról, hogy a kutyának nem másznia, hanem bújnia kell az ajtón (előbb átbújik a fejével, majd elülső lábaival, törzsével és végül hátsó lábaival).
 • A legtöbb kutyaajtó általában tartalmaz egy sablont, melynek a segítségével pontosan kivághatók a szükséges méretek a bejárati ajtóba.
 • Fűrész segítségével vágjuk ki a sablonon megjelölt bejárati nyílás méreteit. Ügyeljünk arra, hogy ne az ajtó teljes méreteit vágjuk ki, hanem a nyíláshoz szükséges méreteket.
 • A következő lépésben csavarok segítségével rögzítsük a kutyaajtót a bejárati ajtóhoz.
 • Szerelés közben figyelembe kell vennünk a bejárati ajtó anyagát – üvegajtó esetében kérjük szakember segítségét.

 

A kutya tanítása az ajtó használatára

Ha elkészült az ajtó beszerelésével, ismertesse a kutyát az ajtóval. Éppúgy, mint egyéb gyakorlat végzésekor. Mutassa meg a kutyusnak, hogy nincs mitől félnie. A legtöbb kutya azonnal megérti, hogy az ajtó a saját kényelme és szabadsága érdekében készült. Nem okoz gondot neki az ajtó használata. A félénkebb kutyák esetében hagyja nyitva az ajtót (akár egész nap) és amint átbújik az ajtón, jutalmazza valamilyen finomsággal. Ügyeljen arra, hogy a lengőajtó ne csapódjon a kutyára kimenet közben, hogy ne ijedjen meg.

 

Milyen márkájú ajtót választhat?

Az egyik legismertebb és legkeresettebb termék közé tartozik a Petsafe cégtől származó StayWell kutya- és macskaajtó. A StayWell ajtók minősége kiváló és számos típusú ajtó kapható. Választhat manuális, mágneses vagy mikrocsipre nyíló ajtók közül. Több méretben kaphatók: macskáknak, kistestű, közepes- és nagytestű kutyáknak.

 

 

A cseh Reedog márkájú ajtók legfőbb előnye a Silent technológiában rejlik, melynek köszönhetően használatuk rendkívül csendes és nem zavarja környezetét. A lengőajtó éleit sűrű sörte fedi, mely biztosítja a kutya vagy a macska maximális csendes be és kijárását.

 

 

Az elmúlt néhány hónapban nagyon népszerűvé vált a SureFlap márkájú mikrocsipes kutya- és macskaajtó. A ajtó kompatibilisek a legtöbb kisállat mikrocsippel, melyet az állatorvos ültetett be. Az ajtó egyetlen gombnyomással beolvassa házi kedvence azonosító mikrocsipjét. A SureFlap mikrocsipes macska- és kutyaajtó lehetővé teszi akár 32 mikrocsip beolvasását. Ennek köszönhetően, kizárólag akkor nyílik az ajtó ha a beolvasott mikrocsippel rendelkező kisállat kerül az ajtó közelébe. Így a szomszéd kutyusa és cicája vagy egyéb kóbor állat nem fog tudni bejutni otthonába. A beültetett mikrocsip mellett a SureFlap mikrocsipes kutyaajtók és macskaajtók kompatibilisek a SureFlap RFID medállal is, melyet rögzíthet és felcsatolhat a kutya nyakörvére. A beültetett mikrocsiphez hasonlóan az RFID medál is rendelkezik saját azonosítóval, mely szintén beolvasható az ajtó memóriájába.

 

  

 

A Plexidors kutyaajtó egy amerikai márkájú, kétszárnyas bejárati ajtó, mely biztosítja házi kedvence ki és bejárását otthonába. Teljes mértékben biztonságos és megbízható. A részletekig kidolgozott mechanikus rendszer és az erős konstrukció megoldást kínál a legnagyobb kutyák számára is (maximálisan 100 kg-ig) .Az ajtókeret nehéz alumíniumból készült. Probléma nélkül telepíthető és szerelhető fa, acél, üveg vagy laminált ajtóba. A kutyaajtó legfőbb tulajdonsága a maximális mechanikai ellenállóképesség - nem reped meg, nem deformálódik, nem törik el és nem rozsdásodik. 

A PlexiDor kutyaajtó nem csupán bejárati ajtóként szolgál. Az acélpanel segítségével az ajtó tökéletesen bebiztosítható, így védelmet nyújt otthonának is. Ideális megoldás olyan esetekben, ha például hosszabb időre szeretne elutazni. Hagyományos, kulcsra csukható zár.

A törésálló, enyhén áttetsző, edzett üveg (thermo-dual) biztosítja otthona maximális biztonságát. A szabadon átjárható ajtószárnyak végződései gyengéd nejlon sörtékkel lettek ellátva, mely kiválóan szigetel. Lehetővé teszi házi kedvence akadálymentes átjárását, valamint védi otthonát a huzattól. Mi az ami még nagyon fontos? A kutyaajtó konstrukciója rengeteg energiát takarít meg. Az ajtók széleinek nejlon töltete megakadályozza a hideg levegő bejutását otthonába.

 

  

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó termékek

SureFlap mikrochipes kutyaajtó
Változatok (2)
fehér barna

SureFlap mikrochipes kutyaajtó