Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Újratölthető vagy elemre működő elektromos nyakörvet válasszunk?

A legmegfelelőbb elektromos kiképző nyakörvet számos paraméter alapján választhatja ki. Fontos a korrekciók fajtája, a hatótávolság, a kutya fajtája, a készülék tápegysége, stb. Megpróbálunk segíteni és tanácsot adni, mi alapján válassza ki a megfelelő készüléket, tápegység szerint és hogyan növelje az akkumulátor élettartamát.

 

 

 

 

 

 

Elektromos kiképző nyakörvek: elemes vagy újratölthető?

 

Az elektromos kiképző nyakörvek esetében 2 eltérő tápegység közül választhat: újratölthető nyakörvek vagy elemre működő nyakörvek. Mit jelent ez a gyakorlatban és mi a különbség a két változat között?

 

1. A cserélhető elemek az úgynevezett elsődleges tápegységek közé tartoznak - elegendő behelyezni a készülékbe és készen áll a használatra. A legfőbb hátrányuk azonban a rövidebb élettartam és ezért az akkumulátort gyakrabban kell cserélni. Ezzel szemben a cserélhető elemek veszteségmentes kapacitással rendelkeznek. Ez annyit jelent, hogy nyugalmi állapotban nem veszítenek hatékonyságukból. A cserélhető elemek esetében nagy előny, hogy bármikor és könnyedén kicserélhetők, melynek köszönhetően pillanatokon belül üzembe hozhatja ismét a készüléket. 

 

2. Az újratölthető akkumulátorok elsődlegesen tartalékolják az energiát (az elektromos hálózatból, töltés során) és csak ezt követően szabadítja fel az energiát a termék működtetéséhez. Az újratölthető tápegységet másodlagos energiaforrásként jelölik és kapacitásuk, rendeletszerű használat mellett, jobb, mint a cserélhető elemeké. Az újratölthető tápegységek legfőbb hátránya, hogy nyugalmi állapotban jelentősen csökken kapacitásuk és szükséges újratölteni, mely meghatározott időt vesz igénybe.

A hagyományos, cserélhető elemekkel szemben, az újratölthető akkumulátor környezetbarátabb és gyakori használat mellett megtakarítanak néhány forintot. Azonban fontos gondoskodni az akkumulátor élettartamáról is. A helytelen kezelés csökkenti az akkumulátor élettartamát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amilyen kiképzés, olyan tápegység...

A fenti információkból adódóan, az újratölthető akkumulátorok előnyösebbek a hosszú távon és gyakran használat termékek esetében, míg a cserélhető elemek leginkább az alkalmankénti használatra felelnek meg.

Ezért, mielőtt kiválasztaná az elektromos nyakörvet, tegye fel a kérdést magának, milyen gyakran és intenzíven szeretné használni a készüléket. Szisztematikus vagy alkalmankénti kutyaképzést tervez?

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan kíméljük a kiképző nyakörv tápegységét?

A tápegység élettartamát, a minőségi márkán kívül, a megfelelő használat is növeli:

 

  • A kiképzést követően kacsolja ki a készüléket és amennyiben hosszabb ideig nem fogja használni, vegye ki a készülékből az akkumulátort.
  • Ne tegye ki a nyakörvet túlságosan alacsony vagy magas hőmérsékletnek (az ideális tartomány 10 - 35 °C).
  • Védje a tápegységet a nedves környezettől (a vízhatlan készülékek esetében ez a probléma nem léphet fel, a vízálló készülékek védhetők speciális tömítéssel).
  • Az Li-Ion és Li-Pol tápegységeket mindig a teljes lemerülés előtt töltse újra és ellenkezőleg, ne töltse fel teljesen (ideális állapot 20 - 90 % kapacitás között).
  • Bár a ma gyártott újratölthető tápegységek már sokkal fejlettebbek, mint elődjeik, azonban így sem ajánlott a tápegység újratöltése a szükségesnél hosszabb ideig. 

 

 

A készülék akkumulátorát károsító hatások:

Napfény és meleg

Szereti a nyarat, napfényt és meleg időjárást? Biztos lehet abban, hogy a készülék tápegységére mindez nem lesz pozitív hatással. A magas hőmérséklet és a gyakori napfény kárt tehet az újratölthető akkumulátorokban és a hagyományos elemekben is. Ennek eredményeként, a készülék esetében, funkcionális eltérésekkel is számíthat. A kiképző nyakörvek esetében a túlságosan alacsony vagy magas hőmérséklet hatással lehet a tápegység gyorsabb lemerülésére, valamint a hatótávolságra.

 

 

 

Hogyan gondoskodjunk a készülékről, ha a hőmérséklet fagypont alatti?

Mivel a szélsőséges hőmérsékleti ingadozások negatívan hatnak a készülékre, amennyire csak lehetséges, hasonló időjárási körülmények között korlátozza a használatukat. Amennyiben azonban elkerülhetetlen lenne a kutyaképzés fagypont alatti hőmérsékletben, vegye figyelembe az alábbi információkat:

  • Védje a tápegységet és gondosan ellenőrizze az energiaszintet. Szükség esetén cserélje ki az elemeket. Hűvösebb időjárásban számítania kell csökkent hatótávolsággal és a tápegység gyorsabb lemerülésével.
  • A hűvösebb időjárás negatív hatással lehet az adókészülék kijelzőjére is, ezért szükséges védeni az adókészüléket is. Az adókészülék helytelenül működhet, az egyes információk beolvasása lassulhat és jelentősen csökkenhet az olvashatóság.
  • A hazaérkezést követően szárítsa meg a készüléket és hagyja felmelegedni szobahőmérséklet mellett. Mindez érvényes abban az esetben is, ha esőben, hóban vagy víz közelében képezte a kutyát. Vegye ki a készülékből az akkumulátort és hagyja a levegőn száradni az egyes részeket. Fontos, hogy szobahőmérséklet mellett szárítsa a készüléket és ne szárítsa hajszárító segítségével, melegítő vagy fűtőtest közelében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb nyakörvet, tápegység szerint?

Már csak az maradt hátra, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb készüléket. Figyelembe véve az egyes tápegység típusokat és a tápegységek előnyeit vagy hátrányait, szinte minden a felhasználó preferenciájától függ. Melyik változat a kényelmesebb a kutyagazdi számára. A legfőbb tényezők pénzügyi és működtetési jellegűek.

Amennyiben tanácsot szeretne, hogyan döntsön gyorsan és hatékonyan, válasszon a kiképzés kritériumai szerint:

1. Rendszeresen és hosszú távon szeretné képezni a kutyát? Válasszon újratölthető tápegységgel felszerelt kiképző nyakörvet. A készülék rendszeres használata növeli az akkumulátor élettartamát és megközelítőleg a 11. feltöltéstől kifizetődő lesz. Nem lesz szükség hagyományos elemeket vásárolnia. A tápegység hozzávetőlegesen 500 újratöltést bír ki.

2. A hagyományos elemek kiváló megoldás, ha a készüléket alkalmanként használja. Az elemeket pillanatokon belül kicseréli és a készülék készen áll a használatra. Nem lesz szükség újratöltésre. A cserélhető elemeket tárolhatja. Kifizetődő megoldás, amennyiben a készüléket alkalmanként használja.


Kapcsolódó termékek

Elektrický obojek Petrainer PET998DR
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DR elektromos kiképző nyakörv

Elektrický obojek Petrainer PET998DB
Változatok (1)
1 kutyának - megvilágított

Petrainer PET998DB elektromos kiképző nyakörv

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv
Változatok (3)
1 kutyának 2 kutyának 3 kutyának

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv