Újratölthető vagy elemre működő elektromos nyakörvet válasszunk?

A legmegfelelőbb elektromos kiképző nyakörvet számos paraméter alapján választhatja ki. Fontos a korrekciók fajtája, a hatótávolság, a kutya fajtája, a készülék tápegysége, stb. Megpróbálunk segíteni és tanácsot adni, mi alapján válassza ki a megfelelő készüléket, tápegység szerint és hogyan növelje az akkumulátor élettartamát.

 

 

 

 

 

 

Elektromos kiképző nyakörvek: elemes vagy újratölthető?

 

Az elektromos kiképző nyakörvek esetében 2 eltérő tápegység közül választhat: újratölthető nyakörvek vagy elemre működő nyakörvek. Mit jelent ez a gyakorlatban és mi a különbség a két változat között?

 

1. A cserélhető elemek az úgynevezett elsődleges tápegységek közé tartoznak - elegendő behelyezni a készülékbe és készen áll a használatra. A legfőbb hátrányuk azonban a rövidebb élettartam és ezért az akkumulátort gyakrabban kell cserélni. Ezzel szemben a cserélhető elemek veszteségmentes kapacitással rendelkeznek. Ez annyit jelent, hogy nyugalmi állapotban nem veszítenek hatékonyságukból. A cserélhető elemek esetében nagy előny, hogy bármikor és könnyedén kicserélhetők, melynek köszönhetően pillanatokon belül üzembe hozhatja ismét a készüléket. 

 

2. Az újratölthető akkumulátorok elsődlegesen tartalékolják az energiát (az elektromos hálózatból, töltés során) és csak ezt követően szabadítja fel az energiát a termék működtetéséhez. Az újratölthető tápegységet másodlagos energiaforrásként jelölik és kapacitásuk, rendeletszerű használat mellett, jobb, mint a cserélhető elemeké. Az újratölthető tápegységek legfőbb hátránya, hogy nyugalmi állapotban jelentősen csökken kapacitásuk és szükséges újratölteni, mely meghatározott időt vesz igénybe.

A hagyományos, cserélhető elemekkel szemben, az újratölthető akkumulátor környezetbarátabb és gyakori használat mellett megtakarítanak néhány forintot. Azonban fontos gondoskodni az akkumulátor élettartamáról is. A helytelen kezelés csökkenti az akkumulátor élettartamát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amilyen kiképzés, olyan tápegység...

A fenti információkból adódóan, az újratölthető akkumulátorok előnyösebbek a hosszú távon és gyakran használat termékek esetében, míg a cserélhető elemek leginkább az alkalmankénti használatra felelnek meg.

Ezért, mielőtt kiválasztaná az elektromos nyakörvet, tegye fel a kérdést magának, milyen gyakran és intenzíven szeretné használni a készüléket. Szisztematikus vagy alkalmankénti kutyaképzést tervez?

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan kíméljük a kiképző nyakörv tápegységét?

A tápegység élettartamát, a minőségi márkán kívül, a megfelelő használat is növeli:

 

  • A kiképzést követően kacsolja ki a készüléket és amennyiben hosszabb ideig nem fogja használni, vegye ki a készülékből az akkumulátort.
  • Ne tegye ki a nyakörvet túlságosan alacsony vagy magas hőmérsékletnek (az ideális tartomány 10 - 35 °C).
  • Védje a tápegységet a nedves környezettől (a vízhatlan készülékek esetében ez a probléma nem léphet fel, a vízálló készülékek védhetők speciális tömítéssel).
  • Az Li-Ion és Li-Pol tápegységeket mindig a teljes lemerülés előtt töltse újra és ellenkezőleg, ne töltse fel teljesen (ideális állapot 20 - 90 % kapacitás között).
  • Bár a ma gyártott újratölthető tápegységek már sokkal fejlettebbek, mint elődjeik, azonban így sem ajánlott a tápegység újratöltése a szükségesnél hosszabb ideig. 

 

 

A készülék akkumulátorát károsító hatások:

Napfény és meleg

Szereti a nyarat, napfényt és meleg időjárást? Biztos lehet abban, hogy a készülék tápegységére mindez nem lesz pozitív hatással. A magas hőmérséklet és a gyakori napfény kárt tehet az újratölthető akkumulátorokban és a hagyományos elemekben is. Ennek eredményeként, a készülék esetében, funkcionális eltérésekkel is számíthat. A kiképző nyakörvek esetében a túlságosan alacsony vagy magas hőmérséklet hatással lehet a tápegység gyorsabb lemerülésére, valamint a hatótávolságra.

 

 

 

Hogyan gondoskodjunk a készülékről, ha a hőmérséklet fagypont alatti?

Mivel a szélsőséges hőmérsékleti ingadozások negatívan hatnak a készülékre, amennyire csak lehetséges, hasonló időjárási körülmények között korlátozza a használatukat. Amennyiben azonban elkerülhetetlen lenne a kutyaképzés fagypont alatti hőmérsékletben, vegye figyelembe az alábbi információkat:

  • Védje a tápegységet és gondosan ellenőrizze az energiaszintet. Szükség esetén cserélje ki az elemeket. Hűvösebb időjárásban számítania kell csökkent hatótávolsággal és a tápegység gyorsabb lemerülésével.
  • A hűvösebb időjárás negatív hatással lehet az adókészülék kijelzőjére is, ezért szükséges védeni az adókészüléket is. Az adókészülék helytelenül működhet, az egyes információk beolvasása lassulhat és jelentősen csökkenhet az olvashatóság.
  • A hazaérkezést követően szárítsa meg a készüléket és hagyja felmelegedni szobahőmérséklet mellett. Mindez érvényes abban az esetben is, ha esőben, hóban vagy víz közelében képezte a kutyát. Vegye ki a készülékből az akkumulátort és hagyja a levegőn száradni az egyes részeket. Fontos, hogy szobahőmérséklet mellett szárítsa a készüléket és ne szárítsa hajszárító segítségével, melegítő vagy fűtőtest közelében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb nyakörvet, tápegység szerint?

Már csak az maradt hátra, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb készüléket. Figyelembe véve az egyes tápegység típusokat és a tápegységek előnyeit vagy hátrányait, szinte minden a felhasználó preferenciájától függ. Melyik változat a kényelmesebb a kutyagazdi számára. A legfőbb tényezők pénzügyi és működtetési jellegűek.

Amennyiben tanácsot szeretne, hogyan döntsön gyorsan és hatékonyan, válasszon a kiképzés kritériumai szerint:

1. Rendszeresen és hosszú távon szeretné képezni a kutyát? Válasszon újratölthető tápegységgel felszerelt kiképző nyakörvet. A készülék rendszeres használata növeli az akkumulátor élettartamát és megközelítőleg a 11. feltöltéstől kifizetődő lesz. Nem lesz szükség hagyományos elemeket vásárolnia. A tápegység hozzávetőlegesen 500 újratöltést bír ki.

2. A hagyományos elemek kiváló megoldás, ha a készüléket alkalmanként használja. Az elemeket pillanatokon belül kicseréli és a készülék készen áll a használatra. Nem lesz szükség újratöltésre. A cserélhető elemeket tárolhatja. Kifizetődő megoldás, amennyiben a készüléket alkalmanként használja.Kapcsolódó termékek

Petrainer PET998D elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

16 160 Ft

Petrainer PET619 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

30 995 Ft

Aetertek AT-918C elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

61 860 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control 600   Raktáron

71 655 Ft

Petrainer PET998DR elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

22 690 Ft

Petrainer PET998DB elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

29 215 Ft

Petrainer PET998DR Deluxe elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

29 365 Ft

Petrainer PET998DB Deluxe elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

32 630 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control easy small   Raktáron

42 275 Ft

Canicom 200 First elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

47 170 Ft

Elektromos kiképző nyakörv Dogtrace d-control easy mini   Raktáron

48 805 Ft

Pet at School Pulse elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

48 805 Ft

Canicom 200 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

48 805 Ft

Patpet P-Collar 320 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

50 435 Ft

Patpet 776 elektromos kiképző nyakörv   Raktáron

50 435 Ft

| 1  2  3  4  5  6  7  8  9 |