Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Kutyaajtó és macskaajtó - időt és energiát takarít meg!

Kutya és macska van a háznál? Önnel is gyakran előfordul, hogy egész nap szinte mást nem csinál csak az ajtót nyitogatja négylábú kedvenceinek? Először a kutya szeretne kimenni az udvarra, mert valamit meghallott, majd a macska kéredzkedik ki. Fél óra elteltével a kutya ugat az ajtó nyitására várva és kicsivel később a macska szeretne bemenni a házba. Hasonló esetben sokat segíthet macska és kutyaajtó, mely megkönnyíti az Ön és kedvence helyzetét is. Különösen a téli hónapokban fogja nagyra értékelni, mivel energiát takarít meg. Nem lesz szükség a bejárati ajtó folyamatos nyitogatására, melynek köszönhetően nem engedi ki a házból a meleget. Így rengeteg energiát és pénzt takaríthat meg.

 

A kutyáknak és macskáknak is vannak szükségleteik. Egyszer ki, máskor be szeretnének jönni a házba. A bejárati ajtó folytonos nyitása és zárása hamar unalmassá válik és nem takarékos. Létezik azonban praktikus megoldás, mely megkönnyíti mindkét fél helyzetét. Szerezzen be kedvencének kutya vagy macskaajtót. Szerelhető bejárati vagy garázs ajtóba is, attól függően hol szeretné kiengedni kedvencét. Számos típus, szín és méret közül választhat.

Előnyös a kutya és macska számára?

A macska és kutyaajtókkal már találkozhattunk például a mesékben vagy számos amerikai filmben. Ma már kapható nálunk is! A termék legnagyobb előnye, hogy biztosíthatjuk négylábú barátunk szabad kijárását és bejárását. Ön számára is nagyobb szabadságot biztosít. Nem kellesz folyamatosan a bejárati ajtót nyitogatnia és energiát is takarít meg - mivel nem mindegy, hogy a kutya vagy a macska kiengedéséhez a nagy bejárati ajtót nyitjuk vagy jóval kisebb nyílást használ a kijáráshoz.

Fontos megjegyeznünk, hogy a macskaajtó vagy kutyaajtó telepítése és beszerelése rendkívül egyszerű. A megfelelő kutyaajtó kiválasztásakor figyelembe sem kell venni a már meglévő bejárati ajtó fajtáját és ami a legfontosabb, a bejárati ajtó cseréjére sem lesz szükség. A macska és kutyaajtók ugyanis bármilyen anyagból készült bejárati ajtóba és falba is szerelhetők, legyen szó fából, fémből, műanyagból vagy üvegből készült ajtóról. 

A macska és kutyaajtók előnyei

 • Szabadság házi kedvence és Ön számára is.
 • Idő és energiamegtakarítás.
 • Nem lesz többé összekarmolt bejárati ajtó.
 • Házi kedvence nem vizel többé a lakásba (ha hosszabb ideig kell egyedül hagynia).
 • Kevesebb stressz mindkét fél számára.

 

 

Igen, de mik a hátrányok a kutyák számára?

Felmerült már Önben is, hogy kutya vagy macskaajtó telepítésével más állat is bejuthat a házba? Például a szomszéd macskája, rosszabb esetben egerek, patkányok. Fél a szélfúvástól és a huzattól és azt gondolja, hogy a kutyaajtó nem fog megfelelően szigetelni? Teljes egészében ez nem igaz. A minőségi macska és kutyaajtók ugyanis tökéletesen szigetelnek. 

Függ a nyitási és zárásó módtól is. A modern kutyaajtók nem csupán mechanikusan működnek, számos funkció közül választhat: mágnesre működő, chipre nyíló vagy úgynevezett Infra-Red kutyaajtók. Miben különböznek egymástól?

 • Mechanikus ajtók – manuális nyitási móddal lett ellátva kutyák és macskák számára. Az átjárás mindkét irányban kényelmes és könnyű. Az ajtók ellenállnak a különböző időjárási körülményeknek. Az ajtók manuálisan, speciális fedéllel zárhatók.
 • Mágneses ajtók – erős mágnessel lettek ellátva, mely biztosítja az ajtó tökéletes bezáródását és szigetelését. Ellenáll az erős szélfúvásnak és a huzatnak.
 • Chipre nyíló ajtók – modern kutya és macskaajtók, melyek kizárólag azok az állatok jelenlétében nyílnak, akik nyakörvükön a megfelelő elektromos chipet viselik.
 • Infra-Red ajtók – a legmodernebb megoldás a macska és kutyaajtók termén, mely infravörös technológia segítségével működik - csak akkor nyílik, ha a speciális infravörös kulcsot viselő macska vagy kutya megközelíti az ajtót.

A minőségi kutya és macskaajtók kiválóan szigetelnek. Biztonsági zárral lettek ellátva, melynek köszönhetően megbízhatóan csukhatók például éjszakára vagy ha nyaralni megy a család. Egyes modellek esetében a lengőajtó kerülete speciális fésűvel (sörtével) lett ellátva, így a nyitás és záródás rendkívül csendes.

Az ajtók beszerelését játszva elvégzi

Az ajtó kiválasztásakor figyelembe veszi a méreteket, a szerelési lehetőségeket és a felhasználási módot. Az első legfontosabb lépés, hogy tisztában legyünk kedvencünk méreteivel és mekkora méretű ajtóra lesz szükség - a kutya vagy macska magassága, szélessége. 

A legtöbb esetben az ajtó beszerelése nem igényli szakember segítségét. A beszereléshez az alábbi segédeszközökre lesz szükség: elektromos fűrész, csavarhúzó, fúró, ceruza és mérőszalag.

 • Mérje meg a kutya magasságát. Az ajtó alsó részének egy magasságban kell lennie a kutya mellkasával (a mellkasának alsó része), csak így lesz kényelmes számára a be- és kijárás.
 • Az ajtó szerelési méreteit (kivágási méretek) jelölje meg a bejárati ajtón. Ügyeljen, hogy ne az ajtó méreteit jelölje, hanem a szerelési méreteke, melyek kisebbek.
 • A fűrész segítségével vágja ki körberajzolt részt a bejárati ajtóból.
 • A használati útmutató szerint rögzítse a kutyaajtót a bejárati ajtóhoz.
 • Szerelésnél figyelembe kell venni a bejárati ajtó típusát - üvegajtó esetében javasoljuk szakember segítségét.

 

A kutya betanítása az ajtó használatához

Ha elkészült az ajtó beszerelésével, ismertesse meg a kutyával az ajtót. Mutassa meg kedvencének, hogy nincs mitől félnie. A legtöbb kutya és macska már az első nap tudatosítja, hogy az ajtó neki készült, mely biztosítja a szabad ki- és bejárást. A félősebb kutyák esetében hagyja nyitva a lengő részt akár több napon keresztül és ha átmegy az ajtón, jutalmazza bármilyen finomsággal. Figyeljen oda, hogy a lengőajtó ne záródjon a kutyára, mely megrémisztheti.

 

Milyen márkát válasszunk?

A legismertebb és a világon a legvásároltabb kutyaajtók és macskaajtó közé tartozik a StayWell márka a Petsafe cégtől. A termékek minősége kiváló és számos típus kapható. Választhat hagyományos, chipre vagy mágnesre nyíló ajtók közül, macskák kistestű, közepes testű és nagyméretű kutyák számára is. 

További kiváló ajtókkal rendelkezik a cseh gyártású Reedog márka. A márka legfőbb előnye a Silent technológia, melynek köszönhetően az ajtók nyitása és záródása rendkívül csendes. A lengő rész kerülete fésűvel (sörtével) lett felszerelve, mely biztosítja a halk használatot.


Kapcsolódó termékek

SureFlap mikrochipes kutyaajtó
Változatok (2)
fehér barna

SureFlap mikrochipes kutyaajtó

Kedvezmény -30%

Hátoldal Reedog Mini White

Raktáron
3 700 Ft
2 590 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Hátoldal Reedog Mini Brown

Raktáron
3 700 Ft
2 590 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Előoldal Reedog Mini Brown

Raktáron
3 855 Ft
2 700 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Előoldal Reedog Mini White

Raktáron
3 855 Ft
2 700 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Hátoldal Reedog Medium Brown

Raktáron
4 470 Ft
3 130 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Hátoldal Reedog Medium White

Raktáron
4 470 Ft
3 130 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Előoldal Reedog Medium Brown

Raktáron
4 625 Ft
3 240 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -30%

Előoldal Reedog Medium White

Raktáron
4 625 Ft
3 240 Ft

Összehasonlítás