Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Litter Robot III - a toalettből kellemetlen szag árad

Vásárló tapasztalata:

Tanácsot szeretné kérni a Litter Robot automata macskatoalett működéséhez. Egy hete vásároltam meg a készüléket és néhány nap használat után rendkívül kellemetlen szag terjedt el az egész lakásban. Ellenőriztem a használati útmutató szerint, hogy az egyes alkatrészek megfelelően lettek e összeszerelve, átnéztem a képeket és mindent rendben találtam. Alaposan kitisztítottam a WC belsejét, a felső fedél alatt és kidobtam a félig teli hulladékzsákot is. A toalett azonban továbbra is kellemetlen szagokat áraszt. A nővérem szintén megvásárolta cicáinak ugyan ezt a terméket és nála minden rendben van, szinte semmit sem érezni a készülék közvetlen közelében sem. Kérném a segítségüket, miben lehet a hiba? 

Előre köszönöm, Dávid

 

 

 

A probléma megoldása:

A Litter Robot hibátlan működéséhez be kell tartania az alábbi karbantartási feltételeket:

  1. Ürítse ki a hulladékfiókot

Az infravörös fény és az érzékelők érzékelik a hulladék mennyiségét a fiókban és a kék jelzőfénye villog, ha szükség lesz a hulladék kiürítésére. Egy közepes méretű macska esetében hetente egyszer kellesz cserélni a hulladékzsákot, több macska esetén gyakrabban.

A hulladékzsák cseréjéhez egyszerűen húzza ki a fiókot, emelje ki a hulladékzsákot és dobja ki. Ezután helyezze be az új zsákot a fiókba - többször ellenőrizze az éleket (fedve legyenek) és nyomja be a négy fülbe is a zsákot (a hátsó részen tartsa a táskát feszesen).

Ha bármikor befolyásolja a WC súlyát vagy helyét (hulladék eltávolításával, alom hozzáadásával, az egység tisztításával vagy a toalett áthelyezésével) nyomja meg a Reset gombot, hogy biztosítsa a megfelelő működést. Amikor a készülék alap helyzetben van, nyomja meg a Reset gombot és a kezelőpanelon a kék dióda folyamatosan világítani fog.

A hulladékzsák cseréje és a fiók visszahelyezése után ügyeljen arra, hogy ne nyomja a készüléket a falhoz vagy a sarokba. A Litter Robot nem érintkezhet a helység falaival, hogy az érzékelő észlelhesse a macskáját és megfelelően működjön.

  1. Szükség szerint pótolja az almot

Minden alkalommal, amikor kiüríti a hulladékfiókot, ellenőrizze a glóbuszt és amennyiben szükséges, pótolja a hiányzó almot. Csak annyi almot adjon hozzá, hogy az alom mennyisége ne haladja túl a töltési vonalat a fekete gumi betéten.

Amint pótolja és feltölti a hiányzó almot, ne feledkezzen meg a Reset gomb megnyomásáról.

  1. Rendszeresen cserélje a szénszűrőt és a tömítőszalagokat

A szénszűrő és tömítőszalagok megakadályozzák a kellemetlen szagok terjedését a Litter Robot automata WC-ből. Kizárólag Öntől (és a macskák számától) függ, hogy milyen gyakran cseréli majd a szűrőt. Cserélje ki a szénszűrőt néhány havonta vagy ha kellemetlen szagokat érez a toalett közelében. A tömítőszalagokat kizárólag akkor szükséges lecserélni, ha elhasználódtak, elszakadtak vagy ha úgy véli, hogy a kellemetlen szagok az alapegységből terjednek.

  1. Tartsa tisztán a WC-t

Körülbelül havonta egyszer (attól függően, hogy milyen gyakran használja az egységet) alaposan törölje ki a WC-t. Szerelje szét a WC-t, tisztítószerrel tisztítsa meg az egyes alkatrészeket és az összeszerelés előtt hagyja teljesen megszáradni.

Elsősorban ürítse ki a glóbuszt az Empty gomb megnyomásával. A glóbusz a tisztítási ciklussal ellenkező irányában fog elforogni, ami lehetővé téve, hogy az alom a lefolyócsövön keresztül a hulladékfiókba kerülhessen.

Az alapegység érzékelőt és elektronikát tartalmaz, ezért az alapegység nem érintkezhet vízzel. Törölje le a WC-felületét nedves, fertőtlenítőszeres törlőkendővel - amennyiben fertőtlenítőszeres spray-t használ, permetezze kendőre vagy papírtörlőre (soha ne az alapegységre), hogy megakadályozza a fertőtlenítőszer bejutását az elektronikába.

Noha a Litter-Robot öntisztító WC automatikusan működik, azonban ez a készülék is bizonyos karbantartást igényel, hogy működőképes maradjon. Ne feledkezzen meg időben kiüríteni a hulladékfiókot és feltölteni az almot. Szükség szerint cserélje ki a szénszűrőket és a tömítőszalagokat és szánjon időt a WC letörlésére és kitisztítására. Ennek köszönhetően több éven keresztül is működőképes marad az automata macskatoalett.

Hogyan kell kitisztítani a Litter Robot toalettet?