Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Nyomkövető póráz a közös kalandokhoz

Négylábú kedvence nem fut vissza Önhöz az első hívásra? Ne kell kétségbe esnie. Főképp, ha a kutyaképzés kezdetén tart. A követő póráz hasznos eszköz, amely segíti a kutya kiképzését és a séta közbeni helytelen viselkedésének szabályozását. A póráz szabadságot ad négylábú társának és mi, gazdik is nyugodtak lehetünk.

Egy hosszú és szilárd póráz, amely elsősorban a kutya navigálására és a szófogadás gyakorlására szolgál. Mindemellett olyan rossz szokások leszoktatására és eltanulására is alkalmas, mint például az ugrálás, minden mozgó dolog üldözése, stb. Leggyakrabban 5-15 méteres változattal találkozhatunk.

Séta közben csak akkor használja a nyomkövető pórázt, ha a kutya nyugodt és semmi sem veszélyezteti. Séta közben a póráznak lógnia kell, mintha a kutya "szabadon" lenne. Nem szabad kifeszíteni és szükség esetén a pórázra taposhatunk. A kutya kordában tartása a kulcs!

A pórázon bizonyos távolságokban ajánlott csomókat készíteni, ami segít a kutya megfékezésében. Az is jó ötlet, ha a póráz hosszának legalább ¼ részét maga mögött hagyja, hogy ne kelljen üldöznie a kutyát, vagy rángatáskor ne húzza a karját. Továbbá kutyahám is mindenképpen nagy segítség. Ha a kutya bármilyen okból mégis rángatja a pórázt vagy erőteljesen húzza, a hám segít egyenletesen elosztani a húzáserőt és a nyakizmok nem feszülnek meg. És persze ne felejtse el folyamatosan jutalmazni a kutyát finomságokkal.

 

Reedog training követő póráz

A Reedog követő póráz szabad mozgást biztosít a kutyának és kiválóan alkalmas a kutyus visszahívásának betanításához vagy sporttevékenységekhez. A póráz 5, 10 vagy 15 méteres változatban vásárolható meg. Egyik végén szilárdan rögzített karabiner, a másik végén kényelmes és kellemes kézi hurok található. A kutya maga után húzza a követő pórázt és inkább biztosítékként szolgál, mint klasszikus pórázként. A Reedog szalagos követő póráz kiváló minőségű és erős nejlon anyagból készült, amely sima, rugalmas és maximális kényelmet biztosít séta közben.