Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Kutya örökbefogadása menhelyről: előnyei és hátrányai

Ha menhelyről fogadunk örökbe egy kutyát, akkor ez nagyszerű módja annak, hogy otthont biztosítsunk és hűséges társa legyünk egy elhagyott házi kedvencnek. A kutya örökbefogadásának azonban megvannak az előnyei és a hátrányai is, amelyeket érdemes mérlegelnünk, mielőtt új négylábú családtag mellett döntenénk. Említsünk meg néhány fontos tényezőt!

A menhelyről történő örökbefogadás előnyei

  • Ha menhelyről örökbe fogad egy kutyát, otthont ad egy elhagyott vagy gazdáját elvesztett kedvencnek. Ezzel hozzájárul a hajléktalan kutyusok számának csökkentéséhez és segít az állatnak szerető otthonra találni.
  • Az örökbefogadás előtt a kutyákat állatorvos ellenőrzi, beoltják és a felnőtt egyedeket kasztrálják. Számos menhelyen tájékoztatást adnak a kutya egészségi állapotáról és előzményekről is. A kutya átvételekor pecsétet és veszettség elleni oltásról és egyéb kötelező vagy ajánlott oltásokról szóló igazolást és oltási igazolást kap.
  • A menhelyeken különféle kutyafajtákkal találkozhat, kistestű házi kedvencektől nagytestű kutyákig. Kiválaszthatja a megfelelőt, amely megfelel az Ön elvárásainak és életmódjának. Kölyökkutyák, fiatal és aktív kutyák vagy idős kutyák, akiknek nincs szükségük hosszú sétákra.
  • A menhelyi kutyák köztudottan rendkívül hálásak és odaadóak új gazdáik iránt. Gyakran nehéz életkörülményeket éltek át, ezért motiváltabbak arra, hogy új gazdijukkal szoros kapcsolatot alakítsanak ki. Ha hálás segítőre vágyik a bajok idején, az örökbefogadás a megfelelő választás.
  • Az örökbefogadás általában olcsóbb, mintha tenyésztőtől vásárolnánk egy kiskutyát. Az örökbefogadás ára általában tartalmazza a szükséges védőoltásokat, a kutya chipjét és a kasztrálást, a kezeléseket.

Az örökbefogadás hátrányai

  • Néha problémát jelenthet a kutya ismeretlen eredete, különösen, ha kisgyermekei vagy más háziállatai vannak. Az agresszív viselkedés története ismeretlen lehet.
  • A menhelyről származó kutyáknak lehetnek kiképzési problémáik, mert gyakran eltérő élettapasztalattal érkeznek. Türelmet és időt igényelnek az alkalmazkodáshoz.

Ha úgy döntött, hogy az örökbefogadás a megfelelő választás az Ön számára, fontolja meg a Home 4 Pets menhelyet, amelyet nemcsak az Elektro-nyakörvek.hu, hanem a Reedog márka is támogat! A Home 4 Pets egy olyan szervezet, amely közel 10 éve intenzíven segíti az elhagyott és bántalmazott állatokat, emellett a legkifinomultabb és legátfogóbb hirdetési portált üzemelteti, amely kizárólag örökbefogadásra szoruló kutyákat és macskákat kínál. Ez a tevékenység nemcsak anyagilag, hanem időigényes is. Ezért a Home4Pets az anyagi források mellett folyamatosan keres olyan önkénteseket, akik segítenének az elhagyott, rászoruló kutyák új otthonkeresésében.

A karácsonyi időszakban az Elektro-nyakörvek.hu vásárlói nagy számban vásároltak sütiket, amelyeket a többi adományozott termékkel együtt a menhelyre vittünk.