Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Hogyan gondozzuk a kutyust télen: ruhák, granulátumok, vitaminok és kiegészítők

A váltakozó éghajlati övezetben élő kisállatoknak fel kell készülniük a téli szezonra is. A hideg évszaknak magasak a követelményei a bunda minőségét, az energiaellátást, az elegendő pihenést és az egészséges állapot illetően. Felelősségteljesen kell gondoskodnunk házi kedvenceinkről ebben az időszakban is.

 

Tetőtől talpig..

A téli időszakra megváltozik négylábú kedvence bundájának minősége. A kabátcseréhez hasonlóan, a kutyus bundájának minőségét is támogatnia kell, amely nemcsak megvastagszik, hanem megváltoztatja a megjelenését is. Figyelmet érdemel az Omega 3 és 6 zsírsavak megnövekedett aránya, amely gondoskodik az egészséges, fényes, selymes szőrzetről (enélkül nincs egészséges szőrzet). Ezeket a ritka összetevőket leginkább a halolajak tartalmazzák (nagymértékben a lazac). Támogatja az immunrendszer működését is.

 

Ha egy hajszállal tovább lépünk, akkor megemlíthetjük az egyre népszerűbb kutyaruhákat is, mint például a pulóverek, kutyakabátok, dzsekik, kutyamellények, esőkabátok vagy softshell kabátok, melyek szintén felmelegíthetik négylábú kedvencét a téli időszakban. Ma már ez nem csak divatos kiegészítő. A megfelelő ruhadarabbal támogatni fogja a kutyusok optimális hőszabályozását, felkészíti őket a különböző időjárási viszonyokra és a mindennapi tevékenységekre. Nem hátrány megvédeni a kutyát a megázástól, a nedvességtől és a hidegtől. Az ízületek és a gerinc megfázás miatt nagyon szenved. Kutyaruha viselésével megakadályozza az izomtömeg lehűlését is, amely a hideg levegő hatására egyszerű séta során is bekövetkezik. A kutyáknak szánt kültéri felszerelések esetében válasszon minőségi anyagokat, amelyek nemcsak melegek, de légáteresztő tulajdonsággal is rendelkeznek.

Végül, de nem utolsósorban, a kutyák számára biztosított ruhák, szárazon és tisztán tartják kedvence bundáját. A szennyeződés és a gyakori áztatás csökkenti a szőrzet minőségét és ezáltal annak hőszabályozó tulajdonságait. Támogassa a kutyus bundáját rendszeres fésüléssel és megfelelő higiéniával.

A hosszabb téli sétákon jól fog szolgálni számos fényvisszaverő, villogó vagy világító kiegészítő is. Ennek köszönhetően nem fogja meglepni a korai sötétedés vagy a reggeli sűrű ködös idő sem. Így folyamatosan felügyelet alatt tarthatja a kutyát, valamint megkönnyíti az Ön tájékozódását is a környezetbe.

Aki télen bőrcipőt használ, az pontosan tudja, mire képesek a fagyálló szerek a bőrrel szemben. Mennyivel többet szenvednek házi kedvenceink mancsai? A fagyásgátló és fagy elleni védőszerek nem csak a kényelemet biztosítják. Mindenekelőtt gondoskodnak kedvence egészségéről is. Amennyiben gyakran sózzák a járdákat környezetében, fontolóra veheti a kutyacipőt is.

A téli hónapokban figyelmet érdemel az immunitás kérdése is, amelyet vitaminok és étrend-kiegészítők támogatnak. Javítják a kutya egészségi állapota, támogatják az egészséges szőrzetet, ízületeket, amelyeket sokszor megterhelnek a hideg időben. Vitaminok használatával könnyebben megbirkóznak a megfázással és betegségekkel.

Az elégedett kutyusnak szüksége lesz télen:

 

  • tápanyagokban gazdag értékes étrendre és minőségi olajok fokozott napi adagolására,
  • vitaminokra az egészség és az immunitás támogatásához,
  • bundája rendszeres ápolására - a táplálkozáson és a halolajon kívül fürdés és fogmosás is,
  • megfelelő hőszabályozásra a megfelelő ruházattal
  • mancsvédő krémre/spray-re, esetlegesen cipőre,
  • megvilágított vagy fényvisszaverő elemekre a jobb láthatóság érdekében


Kapcsolódó termékek

Téli kabát Hurtta Summit Parka
Változatok (1)
fekete - 20

Téli kabát Hurtta Summit Parka