Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

A szomszéd kutyája nem hagy minket aludni, állandóan ugat és vonyít. Hogyan védekezhetnénk?

Szombat reggel felébred, hogy élvezze a meleg napsütést és a kedvenc kávéja vagy teája ízét, vagy fáradtan tér haza a munka után, pihenni szeretne a teraszon vagy szundikálni egyet, és csak a szomszéd kutyájának állandó ugatását hallja.

Az optimális megoldás az, ha figyelmezteti szomszédját az ugatásra. A szomszédokkal kapcsolatos bármilyen probléma - beleértve a túlzott kutyaugatást is - kezelésénél a kommunikáció kulcsfontosságú. A túlzott és hangos ugatás okai különbözőek lehetnek. A kutyák sokféle okból ugatnak, például unalomból, szorongásból, területi viselkedésből vagy kommunikációból. Minden nap szánjon néhány percet arra, hogy megfigyelje és feljegyezze, mikor és miért ugat a kutyája. Ha egyszer rámutat a szomszédnak, hogy mi okozhatja a problémát, lehet, hogy az ugatás megszűnik.

Beszélt a szomszéddal, és.... a kutya ugatása továbbra is fennáll, javasolhatja, hogy keressen fel szakembert, vagy írassa be a kutyát egy kiképző tanfolyamra. Van rá esély, hogy a kutya csökkenteni fogja az ugatást, ehhez azonban időre és elkötelezettségre van szükség a kutyatulajdonos részéről. Javasolhatja egy ugatásgátló nyakörv beszerzését is. Ha ezeket a javaslatokat nem fogadják lelkesen, akkor önnek kell cselekednie. Ekkor a Goodlife DogSilencer Max és Bark Pro ugatásgátló kennelek jönnek a segítségére.

Az ugatásgátló egység egy olyan készülék, amely úgy néz ki, mint egy kis rádió. A kert egy olyan pontján helyezzük el, ahonnan közvetlen rálátásunk van az ugató kutyára. A legerősebb állomás 90 méteres távolságig működik! Az állomás beépített mikrofonnal rendelkezik, amely érzékeli a kutya ugatását. Az ugatásra válaszul olyan ultrahangot bocsát ki, amelyet a kutyák nem szeretnek. Minden alkalommal, amikor a kutya ugat, a Dog Silencer MAX állomás egy erős, magas frekvenciájú hangot bocsát ki. Ez a hang nagyon kellemetlen a kutyák számára, olyan, mintha szögek ütnének a táblára. A legtöbb kutya viszonylag gyorsan megtanulja, hogy ha csendben van, akkor már nem hallja ezt a kellemetlen hangot. A kutya hamar elkezdi megérteni a kapcsolatot az ugatása és a kellemetlen hangok között. Ennek eredményeként az ugatás abbamarad.

A DogSilencer Max automatikusan érzékeli az ugató kutyákat 30 méteres távolságból, és akár 100 méteres távolságban is hatékonyan reagál. Ha az ugató kutya nagyobb távolságban van, szükség lehet a doboz aktiválására a csomagban található távirányítóval. A készülék vízálló, de a DogSilencer MAX élettartamának meghosszabbítása érdekében használja erős esőtől vagy közvetlen napfénytől védett helyen. Működik kerítések, falak, ablakok vagy bokrok felett is? Ne feledje, hogy a DogSilencer által kibocsátott ultrahang nem hatol át semmilyen szilárd tárgyon, például fakerítésen, ablakon, falon vagy sűrű bokrokon. Egy vékonyabb sövény nem jelent gondot a kennel számára, gond nélkül működik. A készülék hálózati tápegységen keresztül táplálható, vagy használhat elemeket is. A legjobb eredmény érdekében javasoljuk a mellékelt hálózati adapter használatát, különösen a kiképzés kezdeti szakaszában, amikor a kutya még többet ugat. Az akkumulátor élettartama az időjárástól, a használt elemek minőségétől és a készülék aktiválásának gyakoriságától függően változik.

A második, alternatív megoldás a Bark Pro ugatásgátló doboz. A működési elve ugyanaz, mint a DogSilenceré, a különbség az eltérő ugatásérzékelési távolság és maximális hatótávolság. Az ugatást legfeljebb 45 méteres távolságra korlátozza. A Bark Control Pro ugatásgátló fülke akár 15,5 méteres távolságból is érzékeli a kutyaugatást. A 15,5 méternél távolabb lévő kutyák esetében távirányítót lehet használni. A távirányító kézzel, gombnyomással aktiválható a házban, autóban vagy akár a zsebében lévő gomb segítségével.


Kapcsolódó termékek