Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Világító nyakörvek és felszerelés: Ne veszítse szem elől sötétben sem!

A világító nyakörvek és kutya felszerelések nem csupán a kiválóbb láthatóságot teszik lehetővé, hanem szórakoztató kiegészítőként is szolgálnak. Házi kedvence azonnal megkedveli. Az alábbi cikkben közelebbi információt tudhat meg arról, milyen kiegészítők közül választhat és miért fontos beszereznie a kutyának. A világító termékeket tartalmazó szortiment azonban nem csupán nyakörveket tartalmaz.

Világtó vagy fényvisszaverő elemek díszítik a nyakörveket, nyakörv medálokat, hevedereket, biztonsági fényvisszaverő mellényeket, kutya hátizsákokat, pórázokat, stb. A közös céljuk, hogy jól láthatóvá tegyék házi kedvencét az esti órákban, szürkületkor vagy sötétben és növeljék a kutya biztonságát. És milyen fényvisszaverő vagy világító kiegészítőt vásároljon?

 

 

Világító nyakörv, mely jól látható és nem vakít el!

Ez érvényes az összes világító felszerelésre és különösképpen azokra, melyek zavarhatják a kutya látóterét.

 

 

  •  A nyakörvek, medálok és kiegészítők megfelelő fényereje

Milyen erősen fog világítani a nyakörv? A világító nyakörvnek vagy medálnak nagyobb távolságból is jól láthatóvá kell tennie a kutyát, azonban soha nem zavarhatja vagy nem vakíthatja el házi kedvencét - megnehezíteni a tájékozódását vagy károsíthatja a látását.

A biztonsági előírások értelmében a megfelelő látótávolság 200 méter. A távolságot azon időtartam határozza meg, melyben a gépkocsi sofőrje képes biztonságosan kikerülni a kutyát, amennyiben kiszaladna az úttestre. Az optimális láthatóságot az egyes fényvisszaverő kiegészítők is tökéletesen biztosítják. A világítás intenzitása nem egyezik meg a biztonságos láthatósággal!

A világító nyakörvek általában 200 - 500 méteres láthatóságot biztosítanak, de például a fényvisszaverő kiegészítőkénél ez a távolság pontosan 200 méter, azonban nem áll fenn az elemek lemerülésének a veszélye.

 

 

 

 

  • Világító nyakörv vagy fényvisszaverő kutyahám? A kutya aktivitása szerint válasszon!

Milyen aktivitást végez leggyakrabban a kutyával? A hétköznapi kutyasétáltatáshoz, pl. a városban, ideális színesen világító nyakörv, medál vagy kutyahám használata. A színek segítenek megkülönböztetni a kutyát a város lámpáitól, valamint más kutyától is.

Attól függően, hogy milyen aktivitást végez a kutyával, világító nyakörvet, fényvisszaverő mellényt, kabátot vagy kutyahámot.

Amennyiben azonban imádja a turisztikát és a különféle sportaktivitásokat igényesebb és nehezebb terepen, inkább kerülje el a különböző medálokat és hasonló kiegészítőket, melyek zavarhatják a kutyát a mozgásban, elveszítheti vagy fennakadhat vele pl. a bokor ágain. Sporttevékenységekhez ideális minőségi fényvisszaverő mellények vagy kutyahám használata, mely megvédi a kutyát a hidegtől is.

 

Nagyszerű termék, kényelmes viselet

Kizárólag Önön múlik hogy hagyományos, elemre működő vagy modern, újratölthető nyakörvet szeretne. Választhat azonban a fényvisszaverő terméket is, melyek nem igényelnek semmiféle elemcserét vagy karbantartást. Vannak, akik a kutyahámot helyezik előtérbe a kutya kényelme miatt, mások viszont a fényvisszaverő elemekkel ellátott meleg kabát vagy kutyapulcsi kedvelői. A termék beállítása és felhelyezése Önnek és a kutyának is meg kell felelnie - egyértelmű méret, egyszerű felhelyezés, megbízható rögzítés. 

 

 

 

A kiegészítő tulajdonságok alapján könnyebbé teheti a választást!

  • Vízálló világító kiegészítők - olyan termékek, melyeknek nem okoz gondot eső, hó vagy saras terep vagy olyan kiegészítők, melyekkel úszhat is házi kedvence.
  • Megvilágítási üzemmódok - a fokozottabb kényelem érdekében olyan világító nyakörvek és medálok közül is választhat, melyek számos világítási üzemmóddal lettek ellátva: normális vagy gyors villogás, állandó világítás...
  • Világító Smart - különböző okos kutyapórázok, melyek többféle módon is világítanak, továbbá részletesen tájékoztatják a sétáltatás közben megtett lépésszámról. Valamint a telefonhívásról is informálja.

 

 

 

 


Kapcsolódó termékek