Mitévők legyünk ha a kutya állandóan ugatja a szomszédot?

Ugat, üvölt, nyüszít a szomszéd kutyája, mellyel zavarja a békés kényelmes pillanatait és már nem tudja mitévő legyen? Sokan hasonló problémával küszködnek és kétségbeesetten keresik a legmegfelelőbb megoldást. Arról nem is beszélve ha a szomszédnál például egyszerre több kutya tart éppen találkozót. Létezik hatékony megoldás hasonló helyzetekre?

Amennyiben Önt is érinti hasonló probléma vagy idegen kutya ugatása, mindezt könnyedén orvosolhatja. Ne várja, hogy a dolog magától megoldódjon. A kutyák a legtöbbször akkor viselkednek így, ha izgatottak vagy veszélyben érzik magukat, mások unalomból - a rosszabb esetben ok nélkül. Ezekben az esetekben kell figyelmeztetni kedvencét vagy a szomszéd kutyáját, hogy az ugatás nem mindig van helyén. Elsősorban próbáljon meg elbeszélgetni a szomszéddal erről a kellemetlen helyzetről. Nem kell azonnal dühösen lerohannia, próbálja meg a problémát higgadtan és emberiesen kezelni. Ugyanis az is előfordulhat, hogy a szomszéd nincs teljesen tisztában kutyája viselkedésével. Érthetően figyelmeztesse, hogy a kutyája folyamatosan zavarja. Amennyiben a probléma nem oldódik meg, már csak egyetlen dolog mentheti Önt meg - az ugatásgátló egység.

Goodlife Silencer

Ha az ugatásgátló egység az ugató kutya közelében van, a beépített mikrofon érzékeli az ugató hangot és a készülék automatikusan aktiválódik. Az ultrahangot a kutyák hallják, azonban a legtöbb ember számára nem hallható. A magas frekvenciájú, kellemetlen, egyben biztonságos és hatékony ultrahangot a kutya összefüggésbe hozza az ugatással és nem fog ugatni. Az egység 100 méterig hatékony és az ugatás felismerésének távolsága 30-40 méter. Ha a kutya annyira távol ugat az egységtől, hogy az ugatást nem érzékeli az ugatásgátló egység, az ultrahang aktiválható távvezérlő segítségével is. A készülék 6 db AA típusú elemmel vagy hálózati adapterrel működik. A Goodlife Silencer ugatásgátló egységet egyszerűen rögzítheti a kerítéshez vagy a fához, a hangszóróval a problematikus helyre irányítva. Tartós és ellenálló anyagból készült, melynek köszönhetően alkalmas kültéri használatra. Az ugatásgátló egység 3 szintű állítható intenzitással lett ellátva (alacsony, közepes vagy magas), melyet könnyedén beállíthat a készülék oldalán.

Goodlife Silencer MAX

A Goodlife Silencer MAX ugatásgátló készülék a legmagasabb hatótávolsággal rendelkezik - akár 100 méter és 40%-al erősebb ultrahanggal (elődjével ellentétben - DogSilencer). Megközelítőleg 40 méteres távolságból érzékeli az ugatást. Ha a kutya a készüléktől 40-100 méter távol ugat, az ultrahang aktiválható távvezérlő segítségével is, mely része a csomagnak és hatótávolsága 40 méter. A Goodlife Silencer készülékhez hasonlóan, a beépített mikrofon érzékeli az ugató hangot és a készülék automatikusan aktiválódik. A készülék 6 db AA típusú elemmel vagy hálózati adapterrel működik. A Goodlife Silencer MAX ugatásgátló egységet egyszerűen rögzítheti a kerítéshez vagy a fához, a hangszóróval a problematikus helyre irányítva. Tartós és ellenálló anyagból készült, melynek köszönhetően alkalmas kültéri használatra. Az ugatásgátló egység 3 szintű állítható intenzitással lett ellátva (alacsony, közepes vagy magas), melyet könnyedén beállíthat a készülék oldalán.

 

Petsafe ugatásgátló egység

A vízálló PetSafe ugatásgátló egység alkalmas kültéri használatra. Rögzítheti a kerítésre, falra vagy fára és a mikrofonnal arra a területre irányítva, ahol a leggyakrabban ugat a kutya. A készülék esővel szemben vízálló, azonban víz alá nem meríthető. Amint a kutya ugatni kezd, a beépített mikrofon érzékeli az ugatást (4,9-15 méteres hatótávolságon belül) és a készülék kellemetlen ultrahangot sugároz. Az ugatásgátló egység 2 másodperces ultrahangot ad ki, melyet kizárólag a kutya hall. Halláskárosult kutyák számára nem ajánlott a készülék, ugyanis a legtöbb esetben nem hoz eredményt. Abban az esetben ha a kutya nem reagál az ugatásgátló egységre, javasoljuk ugatásgátló nyakörv használatát. A PetSafe ugatásgátló egység 9V elemmel működik, melynek élettartama megközelítőleg 2000 aktiválás.

PetSafe otthoni ugatásgátló egység

A PetSafe otthoni ugatásgátló készülék 2 darab egységet tartalmaz, melyeket a lehető legközelebb kell elhelyezni a kutyához. A beépített mikrofon 6 - 8 méteren belül érzékeli az ugatást. A készülék 2 másodperces ultrahang jelet küld, amelyet csak a kutya hall. Az ultrahang annyira kellemetlen a kutya számára, hogy nem fog tovább ugatni. A PetSafe otthoni ugatásgátló készülék leginkább fiatalabb és kevésbé temperamentumos, érzékenyebb kutyák számára ajánlott. Az ugatásgátló egység hagyományos 3V, CR2032 típusú elemre működik. A beltéri ugatásgátló egység nem vízálló.

 

 

Eyenimal ugatásgátló egység

Az Eyenimal ugatáságátló egység a kutya zavaró ugatásának csökkentésére szolgál. Az Eyenimal biztonságos és hatékony minden kis és nagy testű kutya számára. A készüléket elhelyezheti a kerítés közelében vagy otthonában. Az ugatás felismerésének távolsága állítható (5,10,15 méter) - meghatározza, hogy mekkora távolságból érzékelje a készülék az ugatást és aktiválja az ultrahangot. Az ultrahangot az emberi fül nem észleli, ezért a készülék használata teljes mértékben problémamentes. Az Eyenimal ugatásgátló egység 2 LED megvilágítási szinttel lett ellátva. A készülék cserélhető 9V elemmel működik.

 

 

Használható ugatásgátló egység panellakásban is? Sajnos nem. Panellakásban ideális ugatásgátló nyakörv használata.Kapcsolódó termékek

GoodLife DogSilencer MAX ugatásgátló készülék   Raktáron

87 975 Ft

PetSafe ugatásgátló készülék   Raktáron

22 690 Ft

PetSafe ugatásgátló egység   Raktáron

30 850 Ft