Hívjon minket (Hé-Pé 8-16:30)

Mitévők legyünk ha a kutya állandóan ugatja a szomszédot?

Ugat, üvölt, nyüszít a szomszéd kutyája, mellyel zavarja a békés kényelmes pillanatait és már nem tudja mitévő legyen? Sokan hasonló problémával küszködnek és kétségbeesetten keresik a legmegfelelőbb megoldást. Arról nem is beszélve ha a szomszédnál például egyszerre több kutya tart éppen találkozót. Létezik hatékony megoldás hasonló helyzetekre?

Amennyiben Önt is érinti hasonló probléma vagy idegen kutya ugatása, mindezt könnyedén orvosolhatja. Ne várja, hogy a dolog magától megoldódjon. A kutyák a legtöbbször akkor viselkednek így, ha izgatottak vagy veszélyben érzik magukat, mások unalomból - a rosszabb esetben ok nélkül. Ezekben az esetekben kell figyelmeztetni kedvencét vagy a szomszéd kutyáját, hogy az ugatás nem mindig van helyén. Elsősorban próbáljon meg elbeszélgetni a szomszéddal erről a kellemetlen helyzetről. Nem kell azonnal dühösen lerohannia, próbálja meg a problémát higgadtan és emberiesen kezelni. Ugyanis az is előfordulhat, hogy a szomszéd nincs teljesen tisztában kutyája viselkedésével. Érthetően figyelmeztesse, hogy a kutyája folyamatosan zavarja. Amennyiben a probléma nem oldódik meg, már csak egyetlen dolog mentheti Önt meg - az ugatásgátló egység.

Goodlife Silencer

Ha az ugatásgátló egység az ugató kutya közelében van, a beépített mikrofon érzékeli az ugató hangot és a készülék automatikusan aktiválódik. Az ultrahangot a kutyák hallják, azonban a legtöbb ember számára nem hallható. A magas frekvenciájú, kellemetlen, egyben biztonságos és hatékony ultrahangot a kutya összefüggésbe hozza az ugatással és nem fog ugatni. Az egység 100 méterig hatékony és az ugatás felismerésének távolsága 30-40 méter. Ha a kutya annyira távol ugat az egységtől, hogy az ugatást nem érzékeli az ugatásgátló egység, az ultrahang aktiválható távvezérlő segítségével is. A készülék 6 db AA típusú elemmel vagy hálózati adapterrel működik. A Goodlife Silencer ugatásgátló egységet egyszerűen rögzítheti a kerítéshez vagy a fához, a hangszóróval a problematikus helyre irányítva. Tartós és ellenálló anyagból készült, melynek köszönhetően alkalmas kültéri használatra. Az ugatásgátló egység 3 szintű állítható intenzitással lett ellátva (alacsony, közepes vagy magas), melyet könnyedén beállíthat a készülék oldalán.

Goodlife Silencer MAX

A Goodlife Silencer MAX ugatásgátló készülék a legmagasabb hatótávolsággal rendelkezik - akár 100 méter és 40%-al erősebb ultrahanggal (elődjével ellentétben - DogSilencer). Megközelítőleg 40 méteres távolságból érzékeli az ugatást. Ha a kutya a készüléktől 40-100 méter távol ugat, az ultrahang aktiválható távvezérlő segítségével is, mely része a csomagnak és hatótávolsága 40 méter. A Goodlife Silencer készülékhez hasonlóan, a beépített mikrofon érzékeli az ugató hangot és a készülék automatikusan aktiválódik. A készülék 6 db AA típusú elemmel vagy hálózati adapterrel működik. A Goodlife Silencer MAX ugatásgátló egységet egyszerűen rögzítheti a kerítéshez vagy a fához, a hangszóróval a problematikus helyre irányítva. Tartós és ellenálló anyagból készült, melynek köszönhetően alkalmas kültéri használatra. Az ugatásgátló egység 3 szintű állítható intenzitással lett ellátva (alacsony, közepes vagy magas), melyet könnyedén beállíthat a készülék oldalán.

 

Petsafe ugatásgátló egység

A vízálló PetSafe ugatásgátló egység alkalmas kültéri használatra. Rögzítheti a kerítésre, falra vagy fára és a mikrofonnal arra a területre irányítva, ahol a leggyakrabban ugat a kutya. A készülék esővel szemben vízálló, azonban víz alá nem meríthető. Amint a kutya ugatni kezd, a beépített mikrofon érzékeli az ugatást (4,9-15 méteres hatótávolságon belül) és a készülék kellemetlen ultrahangot sugároz. Az ugatásgátló egység 2 másodperces ultrahangot ad ki, melyet kizárólag a kutya hall. Halláskárosult kutyák számára nem ajánlott a készülék, ugyanis a legtöbb esetben nem hoz eredményt. Abban az esetben ha a kutya nem reagál az ugatásgátló egységre, javasoljuk ugatásgátló nyakörv használatát. A PetSafe ugatásgátló egység 9V elemmel működik, melynek élettartama megközelítőleg 2000 aktiválás.

PetSafe otthoni ugatásgátló egység

A PetSafe otthoni ugatásgátló készülék 2 darab egységet tartalmaz, melyeket a lehető legközelebb kell elhelyezni a kutyához. A beépített mikrofon 6 - 8 méteren belül érzékeli az ugatást. A készülék 2 másodperces ultrahang jelet küld, amelyet csak a kutya hall. Az ultrahang annyira kellemetlen a kutya számára, hogy nem fog tovább ugatni. A PetSafe otthoni ugatásgátló készülék leginkább fiatalabb és kevésbé temperamentumos, érzékenyebb kutyák számára ajánlott. Az ugatásgátló egység hagyományos 3V, CR2032 típusú elemre működik. A beltéri ugatásgátló egység nem vízálló.

 

 

Eyenimal ugatásgátló egység

Az Eyenimal ugatáságátló egység a kutya zavaró ugatásának csökkentésére szolgál. Az Eyenimal biztonságos és hatékony minden kis és nagy testű kutya számára. A készüléket elhelyezheti a kerítés közelében vagy otthonában. Az ugatás felismerésének távolsága állítható (5,10,15 méter) - meghatározza, hogy mekkora távolságból érzékelje a készülék az ugatást és aktiválja az ultrahangot. Az ultrahangot az emberi fül nem észleli, ezért a készülék használata teljes mértékben problémamentes. Az Eyenimal ugatásgátló egység 2 LED megvilágítási szinttel lett ellátva. A készülék cserélhető 9V elemmel működik.

 

 

Használható ugatásgátló egység panellakásban is? Sajnos nem. Panellakásban ideális ugatásgátló nyakörv használata.


Kapcsolódó termékek